Aproape 100 de milioane de buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie

Aproape 100 de milioane de buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie şi distribuite deja în teritoriu, potrivit Radio România Actualități.

Sunt peste 200.000 de candidaţi înscrişi în competiţia pentru alegerile locale şi 494 – în cea pentru Parlamentul European. Cel mai tânăr candidat are puţin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă 100 de ani.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat că votul va începe la ora 7:00 şi se va încheia la ora 22:00, cu posibilitatea de prelungire până la 23:59, în cazul în care mai sunt alegători la coadă care doresc să voteze. La scrutinul din 9 iunie sunt aşteptaţi aproape 19 milioane de cetăţeni, a mai spus Toni Greblă, care a precizat şi care sunt documentele cu care românii pot vota în ţară.

Citeste și:  Noaptea de Sânziene la Fundata, ediția a 42-a

”Este cel mai simplu ca în ţară să voteze cu cartea de identitate sau un document echivalent, fără paşaportul simplu, paşaportul turistic, cum îi ziceţi dumneavoastră. Pot să voteze în ţară cu paşaportul diplomatic sau de serviciu. Nu s-a schimbat nimic, vreau să spun, în ceea ce priveşte documentele de identitate pe care cetăţenii români, fie în ţară, fie în străinătate, trebuie să le aibă pentru a putea vota”, a precizat Toni Greblă.

Pe de altă parte, Biroul Electoral Central a decis de marţi, 28 mai, ca datele despre prezenţa la vot să fie prezentate în timp real online în ziua alegerilor pentru fiecare scrutin în parte. De aemenea, după închiderea urnelor, datele din procesele verbale încheiate în secţiile de vot vor fi publicate pe site-ul BEC.

Citeste și:  Solidaritate pe teren accidentat! Aventurierii din comunitatea OFFROADAJUTĂ își folosesc pasiunea și abilitățile pentru a schimba vieți

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.