Aproape 5500 de locuri disponibile în clasele pregătitoare din județul Brașov

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a publicat recent locurile disponibile pentru înscrierea în învățământul primar a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la finalul anului 2022 și arondarea străzilor la unitățile școlare. Un copil poate fi înscris la o singură unitate de învățământ, iar în acest sens, în județul Brașov sunt disponibile aproape 5.437 de locuri în clasele pregătitoare.

La distribuirea locurilor pe unități de învățământ s-au luat în considerare statisticile privind situația demografică și cea rezultată din migrația populației cât și distribuția acesteia pe localități și cartiere, a declarat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.

În conformitate cu Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023, sunt prevăzute două etape distincte de înscriere, în perioadele: 11 aprilie – 27 mai 2022 respectiv 30 mai – 10 iunie 2022.

În prima etapă, părinții vor completa cererile de înscriere online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor în perioada 11 aprilie – 10 mai.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

În perioada 11 – 12 mai, Comisia națională de înscriere în învățământul primar procesează cererile de înscriere și repartizează copii la școala de circumscripție.

În perioada 13 – 25 mai, sunt procesate la nivelul unităților de învățământ, cererile de înscriere pentru copii ai căror părinți au optat pentru altă școală decât cea de circumscripție. Admiterea se va face pe locurile rămase libere după prima fază a repartizării, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare.

Copiii care nu au putut fi înscriși pe locurile din cea de-a doua fază a înscrierii din lipsă de locuri pot reveni la școlile de circumscripție în 26 mai.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

În perioada 1 – 8 septembrie, Inspectoratul Școlar Județean Brașov soluționează toate cererile părinților ai căror copii nu au fost înscriși și oricare altă situație apărută după cele două etape de înscriere.

Sursa, BunăZiuaFăgăraș

ARONDAREA STRĂZILOR LA UNITĂȚILE ȘCOLARE

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.