Aproape jumătate din delegația României la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing sunt studenți sau absolvenți ai Universității Transilvania din Brașov

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 de 22 de sportivi și 12 antrenori. Dintre aceștia, 16 sunt studenți sau absolvenți ai Universității Transilvania din Brașov – 8 sportivi și 8 antrenori. Mai mult, Raluca Strămăturaru, unul dintre purtătorii de drapel, este absolventă a Universității brașovene.

Din cei 16, majoritatea sunt sau au fost studenți ai Facultății de Educație fizică și sporturi montane. Doar Daniel Cacina, reprezentantul României la sărituri cu schiurile este student la Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor, tot în cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Sportivii brașoveni vor concura la 5 din cele 7 discipline la care România are reprezentant: sanie, schi alpin, biatlon, sărituri cu schiurile și patinaj viteză:

  • Sanie: sportivi – Raluca Strămăturaru (portdrapel), Valentin Crețu, Marian Gîtlan, antrenori – Ioan Apostol, Eugen Radu, team leader – Sorina Țicu
  • Bob: antrenor – Iulian Păcioianu
  • Schi alpin: sportiv – Maria Constantin
  • Schi fond: antrenor – Daniel Borca
  • Biatlon: sportiv – George Colțea
  • Sărituri cu schiurile: sportivi – Daniela Haralambie, Daniel Cacina, antrenori – Florin Spulber, Adrian Comănescu
  • Patinaj viteză: sportiv – Mihaela Hogaș, antrenor – Bogdan Stănescu
Citeste și:  S-a încheiat cea de a 43-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră - Brașov

O parte din sportivii brașoveni care se vor alinia la start la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se află la prima participare, în timp ce alții sunt deja cu experiență în participarea la cea mai importantă întrecere sportivă din lume. Raluca Strămăturaru este cea mai experimentată. Sportiva se află la a patra participare la Jocurile Olimpice, iar cea mai bună clasare a sa a fost locul 7 la sanie, în 2018, la olimpiada de la Pyeong Chang.

Facultatea de Educație fizică și sporturi montane reprezintă de mult timp una din pepinierele loturilor olimpice ale României pentru sporturile de iarnă.

Facultatea de Educație fizică a Universității Transilvania din Brașov este singura din țară care poate pregăti sportivi la discipline precum schi alpin, schi sărituri, schi fond, patinaj sau sanie și care poate oferi condițiile necesare de pregătire în sporturile de iarnă.

Citeste și:  Veștea a vizitat șantierul Sălii Polivalente Brașov

Jocurile olimpice de iarnă de la Beijing se desfășoară în perioada 4-20 februarie 2022.

Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român – www.cosr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.