Aproximativ 158.300 de persoane au trecut prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

În data de 10.03.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 158.300 de persoane, cetățeni români și străini și peste 45.700 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 73.245 de persoane, dintre care 6.900 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 10.03.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.718.948 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citeste și:  Literele de pe Tâmpa, iluminate în culorile drapelului național al Greciei

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 47 de fapte ilegale (20 infracţiuni şi 27 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 187.700 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 10.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 14 cetăţeni români din diferite motive legale.
Citeste și:  „Anotimpurile” lui Vivaldi și Piazzolla, în pași de dans, astăzi, la Opera Brașov

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.