Aproximativ 700 de concurenți din 27 țări au participat la Campionatul Sud-Est European de Orientare, în orașul Victoria – Brașov

Săptămâna trecută s-a terminat cu succes cel mai mare eveniment de Orientare în alergare organizat în România în ultimii ani. Campionatul Sud-Est European de Orientare (SEEOC) s-a desfășurat în perioada 23-28. August 2022, cu centrul de concurs în orașul Victoria, având etape în localitățile Viștea, Drăguș, Sumerna și o etapă de sprint-urban, la Sibiu. La S.E.E.O.C. au participat 11 țări, cu peste 200 de sportivi, dar împreună cu Grand Prix-ul României am avut la start aproape 700 de concurenți din peste 27 de țări, inclusiv din Noua-Zeelandă și Hong-Kong. În program au fost incluse 3 etape individuale (sprint, medie distanță și lungă distanță) și ștafetă. Totul a decurs în condiții foarte bune, cu concursuri tehnice și curse palpitante.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Partenerul principal al Federatiei Române de Orientare a fost Club Sportiv „Chimia” Victoria, iar proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și susținut de Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Alți parteneri au fost: Asociatia de Orientare Sud-Est Europeană, Ministerul Sportului, Romsilva, “Casa Zmeilor” – Ski Dragus, SKV Asociatia Carpatina Ardeleana a Turistilor, Primăria Orașului Victoria și Primăriile Comunelor Drăguș, Viștea și Ucea.

La SEEOC România s-a clasat în fruntea clasamentului pe țări pentru prima oară după 20 de ani, câștigând nu mai puțin de 12 medalii de Aur, 14 Argint și 6 medalii de bronz. Cele mai bune rezultate individuale aparțin sportivei Anghel Andra (Universitatea Craiova) și lui Zincă Ionuț (CS Unirea Alba Iulia), care au câștigat cursa elitei la Lungă Distanță, la Sprint Zincă a devenit vicecampion SEEOC, Anghel Andra a terminat a treia, respectiv a doua la Medie Distanță, iar la Ștafetă ambii au obținut medaliile de argint. 

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Președintele Federației Române de Orientare, domnul Patraș Ionuț a declarat, după SEEOC: A fost cea mai mare provocare de când sunt implicat în Federație. A fost o experiență cu multe bune și dar și cu unele lucruri mai puțin bune, dar important e că acestea din urmă nu i-au influențat pe participanți. Mulțumesc tuturor care au pus umărul la treabă, în arene s-au văzut poate 20 de oameni, dar de fapt au fost cam 100 de suflete, care și-au dedicat multe zile și nopți reușitei evenimentului. Mulțumiri partenerilor și mulțumiri speciale lui Todor Pedev – controlor IOF din Bulgaria, pentru o comunicare foarte bună, răbdare și limpezime!

Rezultatele oficiale și galerii foto găsiți pe www.seeoc2022.ro, iar o multitudine de fotografii pe pagina evenimentului https://www.facebook.com/2022seeoc/.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Anul viitor, 2023, România va găzdui o nouă competiție importantă la nivel de juniori și anume Campionatul Mondial de Juniori, la Baia Mare, prin toate aceste competiții sperând să facem cât mai popular și în România acest sport fascinant care poate fi practicat de absolut toate vârstele. Detalii despre competiția de la Baia mare găsiți pe https://www.jwoc2023.ro/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.