Arbori periculoşi şi risc de avalanşă pe pârtiile din Poiana Braşov

Brazii şi alţi arbori aflaţi în apropierea pârtiilor de schi din Poiana Braşov riscă să se prăbuşească din cauza greutăţii zăpezii, în acest sens fiind amplasate marcaje de restricţie. În plus, există pericol mare de avalanşă în Masivul Postăvarul.
Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA anunţă că în acest moment se intervine în regim de urgenţă în Masivul Postăvarul din cauza căderilor abundente de zăpadă care afectează inclusiv arborii din apropierea domeniului schiabil şi traseelor instalaţiilor pe cablu. „Adresăm rugămintea ca schiorii şi turiştii să respecte marcajele de restricţie acces aflate în zonă”, a anunţat Regia.
De asemenea, tot luni, Salvamont Poiana Braşov avertizează turiştii să nu părăsească pârtiile amenajate pentru că există risc mare de avalanşă pe toate văile şi feţele din partea sudică a Masivului Postăvarul şi pe Valea Lamba. „Acest risc există din cauza ninsorilor din ultima perioadă şi a vântului puternic care a strâns zăpada cu preponderenţă în anumite zone, formând multiple straturi cu consistenţe şi adâncimi diferite, care duc la o lipsă de coeziune între ele și în care au început să apară fisuri. Toate văile şi feţele din partea sudică a masivului, adică cele care converg spre Valea Timişului, prezinta acest risc, inclusiv Valea Lamba pe care foarte multi turişti care practică schiul extrem sau schiul de tură o frecventează”, anunţă Salvamont Poiana Braşov. De asemenea, în această perioadă, toate traseele montane marcate care leagă Masivul Postavaru de Valea Timişului (Lamba, Drumul Şerpilor şi Spinarea Calului) sunt închise.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.