Armata recrutează candidați pentru școlile de subofițeri, ofițeri și maiștri militari

Armata Română recrutează candidați pentru școlile de subofițeri, ofițeri și maiștri militari. În total, peste 1.600 de locuri disponibile pentru cei care vor să îmbrace haina de militar.

Criteriile specifice de recrutare pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar:

Învățământ universitar (ofițeri) – 615 locuri :
a) să aibă vârsta de cel mult 26 de ani – 24 de ani pentru aviație-naviganți – împliniți în anul organizării concursului de admitere;
b) să fie absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau să facă dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere;
c) să nu fi parcurs, în întregime sau parțial, un program de studii universitare de licență cu finanțare de la bugetul de stat, iar în cazul în care a parcurs un astfel de program de studii, să menționeze în cererea de înscriere despre aceasta, urmând ca până la data înmatriculării să facă dovada că a achitat/achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Învățământ postliceal militar (maiștri militari – 531 locuri și subofițeri – 481 de locuri )
a) să aibă vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în anul organizării concursului de admitere;
b) să fie absolvenți ai învățământului liceal, militar sau civil, cu diplomă de bacalaureat sau să facă dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere;
c) să posede permis de conducere auto valabil, categoria B și C, eliberat de către autoritățile române – candidații pentru subofițeri în armele „auto“, „geniu“ și „tancuri“.

Învățământ liceal militar – 600 de locuri:
a) să aibă vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul desfășurării concursului de admitere;
b) să fie absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

‼️Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu mai pot participa la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.
ATENȚIE! Vineri, 14 februarie, este ultima zi de înscrieri!

Puteți obține mai multe informații și consiliere de specialitate stând de vorbă cu personalul recrutor.
Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: https://bit.ly/2RyjVss

Biroul Informare-Recrutare Brașov din cadrul Centrelor Militar Zonal Brașov, îi așteaptă pe cei care doresc să se înscrie la admiterea în învățământul universitar, postliceal sau liceal militar – anul universitar/școlar 2020-2021, de luni până vineri, între orele 08:30 – 16:30 (marți 10:30-18:30).

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Pentru înscriere nu este nevoie decât de actul de identitate (sau certificatul de naștere, pentru candidații la colegiile naționale militare).

Sursa: recrutare.mapn.ro
Foto: MApN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.