Asociația Catharsis a primit 12.000 lei de la Asociația Brașovul Altfel

  • O trupă de copii au colindat mai multe case și firme în ultimele zile, iar banii primiți i-au donat copiilor orfani

Asociația Brașovul Altfel bifează un nou succes, reușind de data aceasta să sprijine financiar Asociația Catharsis. Vă amintim că la începutul lunii decembrie aceiași asociație a organizat un eveniment caritabil, în urma căruia s-a strâns suma de 30000 lei, care a fost donată către 4 organizații brașovene: Asociația Academia de Bine, Asociația Albert și Zâmbete, Grădinița nr. 33 din Tractorul și ProAfaceri. De data aceasta Radu-Valentin Paul, președintele asociației Brașovul Altfel, a format o echipă de colindători, copiii lui și ai unor prieteni, apoi a organizat un program de colindat. Toți cei colindați au fost informați că banii pe care îi oferă vor merge către copiii orfani, prin Asociația Catharsis.

“Anul trecut am derulat o acțiune similară și am reușit să strângem 11.000 lei, din care am cumpărat încălțări și alimente, toate produse in România, pe care le-am dus către 6 familii nevoiașe. Anul acesta am vrut să oferim banii strânși asociației Catharsis, doarece ei îi ajută enorm pe orfanii noștri. Am fost la colindat în 35 de locații, plus un colind online, pe Zoom, pentru brașovenii din diaspora sau cei care nu ne-au putut primi fizic. În echipa de colindători au fost copii cu vârste între 6 și 12 ani. Aceștia au făcut un efort serios, pentru că am fost la colindat zilnic, de duminică până joi, în intervalul orar 18:30-21:30. Ne bucurăm pentru că joi seara am fost cu toții la asociația Catharsis și am oferit doamnei Azota Popescu suma de 12000 lei. Dulciurile le-au păstrat copiii pentru ei.

Astfel de acțiuni au rolul să țină vii tradițiile românești în societate și mai ales în viețile copiilor. Pe lângă aceasta, aduc bucuria colindului în casele brașovenilor și le oferă acestora șansa de a contribui financiar pentru comunitate, în cazul de față pentru copiii orfani. Alt aspect important este mesajul primit și trăit de colindători. Este clar că ar fi vrut să țină banii aceia, doar au “muncit” în jur de 40 de ore pentru ei. Dar au ales să îi ofere celor mai puțin norocoși, celor care au mult mai multă nevoie de ei. Copiii învață să le pese și să ofere“, a transmis Radu-Valentin Paul, președintele asociației Brașovul Altfel.

Citeste și:  Salvatorii montani, în vizită la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2

Cei de la asociația Catharsis au fost impresionați până la lacrimi de gestul copiilor. Joi seara, când au primit banii, au fost și colindați în sediul asociației. Aveau nevoie de acești bani și sunt bucuroși să îi primească.

Când m-a contactat domnul Paul, acum câteva săptămâni să îmi spună ce dorește să facă pentru noi, i-am mulțumit politicos și nu prea știam ce să înțeleg sau la ce să mă aștept. Sâmbătă seara au fost cu toți copiii la noi, la asociație, și au repetat colindele pe care urmau să le ducă în casele brașovenilor. De atunci mi-am dat seama că oamenii aceștia chiar sunt puși pe treabă. Știu că acești copilași minunați au fost la colindat câte 3 ore în fiecare seară, de duminică până joi, ceea ce este un efort fantastic, mai ales știind că banii nu le rămân lor. Joi seara, când au venit la noi cu banii și am văzut că sunt 12.000 de lei, o mică avere, m-au impresionat până la lacrimi. Le-am ascultat și colindele, timp în care nu știam cum să mă revanșez sau dacă o să pot vreodată să mă revanșez, pentru gestul lor. Mi-au spus că au făcut-o cu drag și că se bucură pentru că reușesc să ajute copiii orfani. Le mulțumesc din suflet și le urez lor, și tuturor brașovenilor, să aibă Sărbători Fericite”, a declarat Azota Popescu, președintele asociației Catharsis.

Citeste și:  Mai sunt 3 zile până când brașovenii își vor cunoaște campionii, în cadrul galei de premiere a performanței sportive

Asociația Brașovul Altfel are ca scop susținerea mediului social și a celui antreprenorial brașovean, mai ales prin susținerea activă a asociațiilor care activează de mulți ani în aceste zone.

“Asociația noastră este una nouă și nu dorim „să reinventăm apa caldă”. Am observat că oamenii care fac bine au și ei nevoie de sprijin. Așa că dorim să fim lângă ei și să îi ajutăm să ajute brașovenii, fiecare pe ariile lor de competență. Acești oameni minunați, care pun mult suflet, consumă timp și bani de ani de zile, sunt capabili să schimbe lucrurile, să facă un Brașov Altfel. Ne concentrăm cu preponderență pe mediul social, unde nevoia este evidentă, și pe cel antreprenorial, pentru că de acolo vin majoritatea banilor către asociațiile de tip ONG.

În cazul de față ne bucurăm să putem sprijini asociația Catharsis, care, în cei peste 25 de ani de activitate, au făcut enorm de mult bine societății din care facem parte”, susține Radu-Valentin Paul, președintele asociației Brașovul Altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.