Asociația Copiii de Cristal din Brasov lansează proiectul – Centru rezidențial

Asociația “Copiii de Cristal” din Brasov lansează proiectul – Centru rezidențial – ce are ca scop crearea unui serviciu social-terapeutic-ocupațional auto-sustenabil, pentru tineri și adulți cu autism, prin parteneriat public – privat, care să asigure grupului țintă locuințe sociale securizare / suport rezidențial, locurile de muncă în sistem protejat și asistența socială și terapiile necesare.

În acest moment, în România, nu există nici un centru rezidențial conceput special pentru adulți cu tulburări din spectrul autismului. Familia și organizațiile neguvernamentale sunt singurul ajutor disponibil.

Practic, din acest punct de vedere, după vârsta de 18 ani, pentru persoanele cu autism nu mai există pentru serviciile sociale specifice în sistemul public.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Conceptul de bază a acestui proiect este auto-sustenabilitatea , fiind incheiat un parteneriat cu Colegiul Agricol Prejmer și Primăria Comunei Prejmer.

Prin proiect va fi dezvoltată o fermă ecologică și un restaurant social în care vor fi folosite produsele obținute prin munca beneficiarilor Centrului rezidențial.

În acest moment, Asociația “Copiii de Cristal” asigură servicii specializate unui număr de 43 de copii și 15 tineri și adulți cu tulburări din spectrul autismului, ADHD, sindromul Down și tulburări asociate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.