Asociaţia Oraşelor din România solicită o întâlnire de urgenţă cu noul Guvern

Ca urmare a necesităţii unei a doua rectificări care să corecteze nedreptatea făcută pentru cetăţenii oraşelor în acest an, cât şi pentru stabilirea unei strategii referitoare la mecanismul de alocare a sumelor necesare bugetelor locale în anul 2020, care să evite discriminarea oraşelor mici şi mijlocii, A.O.R.- Asociaţia Oraşelor din România reafirmă solicitarea unei întâlniri urgente, în această săptămână, cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, împreună cu miniştrii de Finanţe, Florin Cîţu, şi cel al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan.

Pentru rezolvarea dificultăţilor financiare grave cu care se confruntă oraşele mici, văduvite de importante sume de bani la ultima rectificare bugetară, Conducerea A.O.R. este pregătită oricând pentru o întâlnire cu Executivul, menită să deblocheze această situaţie de criză în care se află comunităţile din România.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Asociaţia Oraşelor din România (A.O.R.) este interesată să înţeleagă cum se va pune în aplicare hotărârea de alocare a sumei de aproximativ 400 de milioane de lei pentru facturile curente legate de derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), hotărâre ce a fost adoptată fără consultarea structurilor asociative implicate.

A.O.R. reaminteşte că, prin rectificarea făcută prin OG/12.08.2019 şi adoptarea HG 752/14.10.2019, parte a prevederilor din ordonanţa menţionată, 27 de oraşe au primit între 3 şi 10 lei/locuitor, 16 oraşe între 11 şi 20 lei/locuitor şi 14 oraşe între 21 şi 30 lei/locuitor.
A.O.R., reprezentantă a 216 oraşe mici şi mijlocii, îşi exprimă dorinţa şi deschiderea către dialog cu administraţia centrală, pentru rezolvarea problemelor bugetare disperate ale comunităţilor locale.

Citeste și:  Structurile MAI au intervenit la peste 3.700 de evenimente în ultimele 24 de ore, dintre care peste 2.200 au vizat menținerea ordinii publice

Asociaţia Oraşelor din România este hotărâtă să fie în continuare partener activ în realizarea de proiecte de acte normative, în beneficiul colectivităţilor locale, ştiut fiind faptul că dispunem de o expertiză care trebuie să fie luată în seamă şi pe care o vom folosi pentru a răspunde pozitiv ori de cate ori vom fi solicitaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.