ASTĂZI, cel mai mare și mai rapid asteroid se va apropia la cea mai mică distanță de Pământ!

Cel mai mare asteroid care va trece pe lângă pe planeta noastră anul acesta, de două ori cât cea mai înaltă clădire din lume, se va apropia de Pământ cel mai mult astăzi, 21 martie 2021, anunță Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA). Acest eveniment va oferi astronomilor o oportunitate rară de a arunca o privire către această relicvă din perioada formării Sistemului Solar. Cercetătorii de la NASA au anunțat că nu reprezintă un pericol pentru noi.

Roca spațială se va apropia la 2 milioane de kilometri de Terra. Asteroidul, cunoscut oficial sub denumirea de 231937 (desemnat 2001 FO32), va trece pe lângă Pământ cu o viteză amețitoare de 123.887 km/h (34,4 kilometri pe secundă). Este cel mai mare și mai rapid asteroid care trece anul acesta pe lângă Pământ.

Asteroidul 2021 EQ3 se va apropia cel mai mult de Pământ în dimineața zilei de luni, 22 martie, în jurul orei 06:45 (ora locală a României). Asteroidul va trece la o distanță de aproximativ 278.000 de kilometri de Pământ. Asta reprezintă 72% din distanța dintre Terra și Lună.

Deși cei interesați nu vor putea vedea asteroidul cu ochiul liber, Science Times scrie că oamenii vor putea să observe roca spațială cu un telescop cu diametrul de 20 cm sau mai mult care poate urmări în timp real cel mai mare și mai rapid asteroid de anul acesta.

Totodată, evenimentul va putea fi urmărit în direct și online. Trecerea asteroidului va fi transmisă în direct de Virtual Telescope Project. Transmisiunea va începe la ora 06:00 (ora locală a României), luni, 22 martie.

Sursa foto, indiansingulf.in

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.