Astăzi este ultima zi a guvernării Ciucă

Astăzi, 25 mai, este ultima zi a guvernării Cabinetului Ciucă. Aşa cum a anunţat şi preşedintele, rocada se va produce rapid, iar până la finalul acestei luni va fi instalat noul cabinet. Negocierile nu sunt însă lipsite de tensiuni, iar în acest moment nu se știe câte partide vor participa la viitoarea guvernare.

Tot astăzi are loc o întâlnire a liderilor celor trai partide din coaliție, deoarece se negociază în continuare pentru a vedea dacă din viitorul guvern va face parte și UDMR și câte portofolii ar putea să aibă fiecare partid în parte.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat că vineri își va depune mandatul de șef al guvernului, după cum era prevăzut inițial în protocolul de rotație la guvernare, chiar dacă negocierile cu PSD și UDMR nu au fost încheiate, notează Rador. Președintele Iohannis consideră că rocada guvernamentală trebuie să se desfășoare rapid și corect. Iohannis a declarat că imediat ce premierul Nicolae Ciucă își va da demisia, el va iniția procedura stabilită de la bun început în cadrul coaliției PNL-PSD-UDMR.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Foto: gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.