Astăzi începe sesiunea specială a Evaluării Naţionale

Astăzi începe sesiunea specială a Evaluării Naționale pentru absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare, carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza sau participa la probele de examen. Aproximativ 60 de candidaţi s-au înscris,  anunţă Ministerul Educaţiei.

Astăzi se desfășoară prima probă scrisă la limba și litetratura română, marți este proba la matematică, iar miercuri proba la limba maternă. Rezultatele vor fi afişate vineri, tot atunci se pot depune şi contestaţiile, iar notele finale vor fi publicate în 12 iulie.

După finalizarea sesiunii speciale, din 16 iulie începe înscrierea pentru repartizarea computerizată la licee.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.