Astăzi s-a redeschis Salina Praid, după trei luni de la inundarea tunelului de acces

După inundațiile din luna iunie, Salina Praid s-a redeschis începând de astăzi, după ce au fost efectuate mai multe lucrări miniere specifice de punere în siguranţă a căii de acces în obiectiv.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, au fost efectuate lucrări complexe pentru rezolvarea problemei apărute, la finalizarea cărora o comisie formată din specialişti a decis că accesul în salină este din nou sigur şi baza de tratament se poate redeschide.

„S-au efectuat mai multe lucrări de construcţii miniere, pentru punerea în siguranţă a căii de acces. Apoi s-a întrunit o comisie formată din specialişti de la cinci instituţii cu atribuţii, care a verificat dacă se poate demara activitatea de deschidere şi calea de acces este sigură. Comisia a dat undă verde, motiv pentru care salina îşi va redeschide porţile sâmbătă ”, a declarat Seprodi Zoltan.

Citeste și:  Aproape 60.000 de persoane au intrat miercuri în România, dintre care circa 7.900 de ucraineni

Acesta a precizat că pierderile financiare suferite de salină, în cele aproximativ două luni cât a fost închisă, sunt substanţiale, dar mai importantă este siguranţa turiştilor.

„Ne-a afectat, nu pot să spun acum în cifre, dar ne-a afectat enorm de mult”, a spus directorul Salinei Praid.

Conform informaţiilor postate pe pagina de Facebook a bazei de tratament, programul salinei va fi de la 8,00 la 16,00 ultima coborâre în subteran fiind la ora 14,30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.