Atac cibernetic pe scară largă în România, Poliția avertizează utilizatorii serviciilor de telefonie să nu deschidă link-urile primite prin SMS

Poliţia avertizează cu privire la un mesaj de tip sms, primit de utilizatorii serviciilor de telefonie din România: Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliţiei.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția cu privire la faptul că mulți români au primit mesaje scrise tip SMS, care îi redirecționează pe destinatari spre site-uri compromise, care le pot fura datele.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Echipa Directoratului vă urează sărbători fericite și îndeamnă la atenție în ceea ce privește mesajele primite în aceste zile! Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute. Unii utilizatori au primit deja sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase”, au scris reprezentanții DNSC pe Facebook.

Specialistul în securitate cibernetică Mădălin Dumitru a explicat, la Antena 3, că este vorba, cel mai probabil, despre un virus troian bancar, care extrage informații personale.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Acesta ne recomandă ca, în cazul în care am accesat deja respectivul link, să resetăm dispozitivul mobil la setările din fabrică.

Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulţi cetăţeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link şi să şteargă de îndată acest mesaj. Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informaţii sensibile şi să infecteze telefoanele utilizatorilor.Pentru cei care au dat deja click pe link, sfatul este resetarea la setările din fabrică ale telefonului, pentru că există riscul că acest virus să fie persistent”, a declarat specialistul.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.