Atalanta – Manchester United 2-2. Ronaldo, bestia neagră pentru italieni. Portughezul a fost omul decisiv și în tur

Deţinătoarea Ligii Campionilor, Chelsea s-a impus cu scorul de 1-0, în runda IV din grupele Champions League, pe terenul celor de la Malmo. Londonezii s-au impus în manşa tur cu un neverosimil 4-0.

Campioana Suediei a rezistat eroic în prima repriză, iar scorul la pauză a fost 0-0. Starurile lui Thomas Tuchel s-au descătuşat în minutul 56, când Ziyech s-a plasat excepţional la a doua bară şi a finalizat o centare venită din flancul drept, de la Hudson-Odoi.

În celălalt meci al grupei, Juventus s-a impus la Torino, 4-2 cu Zenit. A deschis scorul Dybala, înm minutul 11, dar rușii au egalat după autogolul lui Bonucci, din minutul 26. În repriza secundă același Dybala a făcut 2-1, în minutul 58, din penalty, iar Chiesa a majorat diferența în minutul 73. Morata și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 82, iar tabela a fost închisă de Azmoun, în minutul 90+2.

Juventus e lider cu 12 puncte, iar deținătoarea Champions League, Chelsea, e a doua cu 9 puncte. Pe locul 3 se află rușii de la Zenit, care au 3 puncte, în timp ce ultimii sunt cei de la Malmo, care nu au niciun punct.

Citeste și:  Cinci braşoveni de excepţie au primit titlul "Pro Urbe"

În Grupa G, Wolfsburg a trecut greu de austriecii de la Salzburg 2-1. Nemții au lovit primii prin Baku, încă din minutul 3, dar replica oaspeților a venit în minutul 30, când Weber a restabilit egalitatea, dintr-o lovitură liberă magistral executată. „Lupii” au marcat golul decisiv cu o jumătate de oră înainte de final, prin Nmecha și s-au impus greu, dar meritat.


Și tot în Grupa G, Lille a câștigat la Sevilla, 2-1, după ce în tur, în Franța, cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0.

Andaluzii au marcat primii prin Ocampos, mai vechea cunoștință a celor de la Lille de când evolua în Ligue 1 la rivala Marseille. Argentinianul a deschis scorul în minutul 15.

Francezii au revenit cu două minute înainte de pauză, când David a transformat un penalty. În repriza secundă, campioana din Hexagon, acum abia pe locul 12 în Campionatul Franței, a dat lovitura în minutul 51, când Ikone a marcat golul victoriei.
În clasamentul grupei conduce Salzburg (7 puncte), urmată de Lille și Wolfsburg, ambele cu câte 5 puncte, respectiv Sevilla, care are doar 3 puncte.

Citeste și:  Apel de candidaturi CE pentru Academiile Erasmus+ destinat cadrelor didactice (Erasmus+ Teacher Academies 2024)

În Grupa F, Atalanta și Manchester United au terminat la egalitate, 2-2. Englezii au scăpat ca prin urechile acului de o nou înfrângere, după ce Ronaldo a egalat în minutele suplimentare. Anterior, Ilicic a deschis scorul pentru bergamasci în minutul 12, pentru ca același Ronaldo să egaleze în prelungirile primei reprize. Zapata a făcut 2-1, în minutul 56 și se părea că italienii se vor impune, însă Ronaldo i-a salvat pe final pe britanici. Portughezul rămâne cel mai negru coșmar pentru italieni, după ce a fost decisiv și în meciul tur, câștigat de englezi cu 3-2, după ce bargamascii conduceau la pauză cu 2-0.


În celălalt meci al grupei, Villarreal – Young Boys 2-0. Au marcat pentru învingători Capoue, în minutul 36 și Dansjum, în penultimul minut de joc. Elvețienii au marcat și ei, dar reușita lor a fost anulată de VAR. În acest moment, Manchester United e lider cu 7 puncte, urmată de Villarreal – tot 7 puncte, Atalanta 5 puncte și Young Boys – 3 puncte.

Citeste și:  Început de week-end fără incidente grave de ordine publică ori decese în accidente rutiere


În Grupa E, Dinamo Kiev a fost învinsă pe teren propriu de Barcelona, cu scorul de 1-0. Unicul gol al catalnilor a fost reușit de Fati, în minutul 70.

În celălalt meci al grupei, Bayern a dat recital cu Benfica și s-a impus cu 5-2, după ce în tur câștigase cu 3-0 la Lisabona.

Pentru campionii Germaniei, Lewandowski a reușit o triplă, în minutele 26, 61 și 84. Celelalte goluri ale bavarezilor au fost reușite de Gnabry, în minutul 32 și Sane, în minutul 49. Reușitele portughezilor au fost semnate de Morato, în minutul 38, și de Nunez, în minutul 74.

Bayern este lider autoritar cu maximum de puncte după 4 meciuri – 12. Pe locul secund urcă Barcelona, care face 6 puncte și profită de eșecul Benficăi. Portughezii sunt pe poziția a treia cu 4 puncte, iar Dinamo Kiev e ultima cu numai un punct.

Sursa: LookSport / foto: Profimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.