Atenție, amenzile s-au majorat substanțial pentru cei care ies nejustificat din casă

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de jandarmi, polițiști locali și militari, continuă acțiunile pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență.
Au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică și puncte de verificare, iar forțele de ordine acționează pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate, scopul activităților fiind prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 și totodată pentru combaterea criminalității sub toate formele ei.
Reamintim faptul că, începând cu data de 03 aprilie 2020, valoarea sancțiunilor contravenționale ce pot fi aplicate de către autorități a fost majorată, cuantumul fiind cuprins între 2.000 de lei și 20.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv 10.000 de lei și 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.
De asemenea, pe lângă sancțiunea contravențională principală, în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare:
Confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
Interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
Suspendarea temporară a activității;
Desființarea unor lucrări;
Refacerea unor amenajări.

Citeste și:  Un adolescent din Germania și-a ucis prietenul în urma unei provocări de pe social media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.