Atenție! ANAF avertizează din nou asupra campaniilor de mesaje false

ANAF atrage atenția asupra unor noi campanii de mesaje false transmise în numele său. Mesajele solicită contribuabililor informații sensibile, cum ar fi detalii despre facturile emise în sistemul e-Factura.

„Reiterăm avertizarea privind campaniile de mesaje false transmise în numele ANAF, prin care contribuabililor le sunt solicitate informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail dan.stanciu@m-finante.com. Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și nu trebuie să dați curs solicitărilor!”, au precizat reprezentanții ANAF.

Important:

  • Nu furnizați niciodată informații personale sau financiare ca răspuns la un mesaj suspect.
  • Verificați adresa de e-mail a expeditorului. Adresele false pot părea similare cu cele oficiale ale ANAF, dar conțin adesea mici diferențe.
  • Nu accesați linkuri sau atașamente din mesaje suspecte.
Citeste și:  Un nou record în ceea ce privește temperatura la nivel global a fost stabilit pentru a 10-a lună consecutiv în martie.

Nu uitați:

  • ANAF nu va solicita niciodată informații confidențiale prin e-mail sau SMS.
  • Comunicați cu ANAF doar prin canale oficiale și securizate.
  • Fiți vigilenți și verificați sursa informațiilor pe care le primiți.

Contactați ANAF direct prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV) sau la call center-ul instituției (031.40.39.160) dacă aveți nelămuriri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.