Atenţie! La Braşov şi în judeţele din jur serul antiviperin lipseşte!

Spitalele din Braşov sunt luate din nou prin surprindere de începutul de sezon al muşcăturilor de şerpi. Şi asta pentru că în Aproape toată Tramsilvania serul anti-viperin lipseşte cu desăvârşire. Iar cazurile au început deja să apară.

Ieri un copil de 10 ani din Sibiu a fost muşcat de o viperă, iar în goana părinţilor de a-şi salva copilul, aceştia au fost purtaţi din spital în spital. După ce au epuizat toate unităţile sanitare din Sibiu s-a trecut la apelul către judeţele din împrejurimi. Abia după 8 ore, serul salvator a fost găsit la Alba Iulia, iar copilul a fost salvat în ultimul moment când starea lui se degradase îngrijorător de mult.

Citeste și:  Bookisit ajunge la Brașov! Primul târg de carte second-hand pentru toată familia, pe 27 aprilie, la Centrul Cultural Apollonia 

Un asemenea eveniment se poate întâmpla în orice moment şi la Braşov, în Plaiul Foii, mai ales unde populaţia de vipere s-a înmulţit foarte mult. Spitalele din Braşov nu au serul pe stoc , pentru că nu le-a fost livrat. În aceste condiţii singura posibilitate rămâne ocolirea zonelor în care a fost sesizată prezenţa acestor târâtoare.

Sperăm să nu fie nevoie de pierderea de vieţi omeneşti pentru aprovizionarea spitalelor cu ser antiviperin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.