Atenţie! Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, reluată la Braşov

Activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe domeniul public va fi reluată la Braşov. Deocamdată, însă, nicio firmă nu s-a arătat interesată de preluarea acestui serviciu. Primăria pregăteşte însă o nouă licitaţie pentru concesionarea acestei activităţi pentru data de 8 iulie.
„La licitațiile anterioare nu am avut oferte, iar principalul impediment invocat de către firme era faptul că revenea tot în obligația prestatorului care se ocupă de ridicări să dețină și un spațiu de depozitare al mașinilor, până când acestea erau recuperate de către șoferii contraveninenți prin achitarea taxelor de ridicare aferente. Acum, s-a luat decizia de a împărți în două această activitate: vom avea o firmă care va ridica la cererea polițiștilor mașinile parcate neregulamentar și le va transporta la un depozit care va fi al municipalității, iar o altă firmă se va ocupa de paza acestui depozit și de eliberarea mașinilor către șoferii contraveninenți. Primăria va plăti pentru serviciile oferite de cele două firme și își va recupera banii din sumele achitate de șoferi. Separat, aceștia vor mai trebui să plătească și sancțiunea stabilită de polițiștii care vor constata abaterile”, a explicat Sorin Toarcea.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Tarifele pe care le vor plăti șoferii ale căror maşini vor fi ridicate de pe domeniul public:

Tariful de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone: 300 de lei;

– cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone: 370 de lei;

Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone: 150 de lei;

– cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone: 200 de lei;

Tarif zilnic depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă: 50 de lei;

Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data şi ora depozitării, nefracţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.