Au fost lansate licitațiile pentru amenajarea bike-park-ului din Postăvarul

Primăria Brașov a lansat astăzi trei licitații în proiecte care au ca scop încurajarea utilizării bicicletelor ca mijloc de transport alternativ în oraș, dar și ca mijloc de agrement. Este vorba despre licitațiile pentru lucrările de amenajare a celor trei trasee de mountain bike din Postăvarul, cu finanțare de la bugetul local, și a celor două piste de biciclete trase de biciclete, care vor face legătura dintre între mai multe cartiere ale Brașovului și centrul orașului, finanțate cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Fondurile nerambursabile din partea Uniunii Europene reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectelor.

Citeste și:  Forfotă mare în piețe cu doar câteva ore înainte de Paște! Brașovenii se grăbesc să-și completeze masa festivă

,,Astăzi am lansat mai multe licitații, dintre care trei vizează dezvoltarea facilităților pentru cei care utilizează bicicleta, atât ca mijloc de transport, cât și pentru agrement. Brașovul și-a propus ca, în câțiva ani, să fie unul dintre orașele mari care și-au îmbunătățit semnificativ calitatea mediului, iar utilizarea bicicletei, alături de transportul în comun, este una dintre soluțiile pentru a atinge acest obiectiv. În același timp, facilitățile pentru bicicliști sunt și una dintre soluțiile pentru transformarea stațiunii Poiana Brașov într-o stațiune pentru întregul an, nu doar pentru sezonul de iarnă. Traseele de coborâre pe care le vom amenaja în Postăvarul, alături de cele amenajate de NH Bike, vor face din Poiană cea mai bună opțiune de petrecere a timpului liber, atât pentru brașoveni, cât și pentru turiștii îndrăgostiți de acest sport. Sper ca tot mai mulți brașoveni să descopere avantajele de a merge cu bicicleta și să aleagă acest mijloc de transport în defavoarea autoturismului propriu, mai ales că în Brașov distanțele de parcurs în mod obișnuit pentru drumurile zilnice nu sunt foarte mari. Cele două proiecte cu fonduri europene care vizează pistele de biciclete din municipiu nu se rezumă doar la amenajarea acestora, ci și la crearea mai multor stații pe traseu, în care utilizatorii își pot lăsa bicicleta în siguranță sau pot închiria una. Îmi doresc foarte mult ca în următorii ani să vedem în oraș cât mai mulți bicicliști, indiferent de vârstă, iar Poiana să devină un centru al turismului pentru mountain bike“, a declaratreprezentantul Primăriei Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.