Au fost selectate proiectele sportive care primesc finanţare nerambursabilă de la Consiliul Județean Brașov

Consiliul Județean Brașov a hotărât care sunt proiectele sportive pentru care acordă finanţări nerambursabile în acest an, în cadrul programelor „Promovarea sportului de performanţă” şi „Sportul pentru Toţi”.

Evaluarea proiectelor depuse de asociaţii şi cluburi sportive s-a încheiat, iar listele cu câştigătorii pot fi vizualizate pe site-ul Consiliului Judeţean www.judbrasov.ro accesând butonul Proiecte Sport, situat în partea de jos a paginii.

Pe listă sunt 14 proiecte destinate sportului de performanţă – 9 pentru sporturi olimpice şi 5 pentru sporturi neolimpice – care primesc finanţări de la Consiliul Judeţean Braşov în valoare totală de 684.468,11 lei, dintr-un buget disponibil de 700.000 de lei.

În cadrul programului „Sportul pentru Toţi”, capitol la care au fost prevăzuți 200.000 lei, vor fi susținute financiar 2 proiecte pentru care s-a alocat în total 98.240,50 lei.

Citeste și:  CellEAST - Primul Concurs Internațional din România dedicat exclusiv Violoncelului. Premii în valoare de 11.000 euro

„Finanţăm atât organizarea de competiţii, cât şi pregătirea şi participarea sportivilor la întreceri oficiale de atletism, tenis, ciclism, handbal, box, baschet şi rugby în 7 – dacă ne referim la sporturile olimpice, precum şi de şah, automobilism, dans sportiv, orientare şi karate – discipline sportive neolimpice, dar care au numeroşi practicanţi şi sunt atractive pentru public”, a declarat Adrian Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov.

Prin intermediul acestor proiecte, autoritățile doresc să contribuie la revigorarea sportului braşovean de performanţă şi de masă.

„Dorim să-i atragem pe copii şi tineri spre mişcare şi să le deschidem apetitul pentru practicarea sportului în mod organizat, cu speranţa că printre cei care acum pornesc pe drumul performanţei îi vom regăsi pe viitorii campioni olimpici şi mondiali ai României”, a mai spus Veștea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.