Au început cursurile de educație financiară pentru liceenii brașoveni

S-a desfășurat prima oră din cursul de educație financiară “Shape Your Future”, derulat în liceele brașovene de Profit Point în parteneriat cu  Consiliul Județean al Elevilor Brașov și Asociația Brașovul Altfel

Proiectul “Shape your future” este o inițiativă de CSR a companiei Profit Point și constă în seminarii de educație financiară oferite gratuit liceenilor. Primul a fost desfășurat în anul trecut școlar cu elevi de la Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov. Au participat 40 de elevi. Analizând efectul și entuziasmul elevilor, s-a decis extinderea acestui proiect, cu sprjinul Consiliului Județean al Elevilor din Brașov și al Asociației Brașovul Altfel.

Începând cu luna octombrie au fost contactate mai multe licee din Brașov și împrejurimi. Până în prezent s-au ținut prezentări, și încă se mai țin, iar primul liceu unde s-a format grupa de curs este Liceul Andrei Mureșanu din Brașov. 26 de liceeni, din clasele a XI-a și a XII-a, s-au înscrisși au beneficiat de prima oră din cursul care durează 3 luni de zile.

Credem în educație, iar cea financiară este la fel de importantă precum materiile de bază din școală. Avem în cadrul companiei oameni, care în cei peste 18 ani de activitate, au strâns experiența necesară pentru a oferi tinerilor ghidare și informațiile necesare pentru ca relația lor cu banii să fie una fără provocări. Din acest motiv una dintre campaniile noastre de CSR este să educăm financiar tinerii României. Am început cu Brașov în anul școlar 2022-2023, iar în prezent derulăm acest proiect și în Cluj Napoca și Timișoara. Reacția și implicarea tinerilor este mult peste așteptările noastre, așa că am decis ca pentru anul școlar 2023-2024 să extindem acest proiect și să mergem cu el în mai multe licee din Brașov și împrejurimi. Seminariile sunt gratuite, se desfășoară cu recurență săptămânală și pe o perioadă de 3 luni. Modul de livrare al informațiilor este unul orientat către elevi, iar de multe ori colegii mei duc cursul către un dialog deschis și intercativ. Ne bucurăm să îi avem alături de noi pe tinerii de la Consiliul Județean al Elevilor din Brașov și pe cei de la Asociația Brașovul Altfel, și le mulțumesc cu această ocazie. Primul liceu unde s-a format grupa este Liceul Andrei Mureșanu din Brașov și m-am bucurat să fiu chiar eu cel care am oferit tinerilor prima ora de curs.”, a declarat Alexandru Chirilă, CEO Profit Point.

Citeste și:  Enigma orașului dispărut: Povestea uitată a celei de-a doua așezări după Sarmizegetusa

Tinerii de la Consiliul Județean al Elevilor au gestionat partea de organizare a prezentărilor în liceele care au arătat interes pentru acest proiect. Și ulterior au format grupele cu elevii interesați să participe la curs.

“Noi, cei de la CJE Brașov, suntem interesați să sprijinim elevii sub orice forme posibile. Iar când vorbim despre bani considerăm că este important să știm ce să facem cu ei, cum să îi gestionăm. După ce și-au dat acordul conducerile liceelor, CJE a organizat tot ce a ținut de prezentarea proiectului către elevii claselor a XI-a și a XII-a, iar acum lucrăm la formarea grupelor cu cei care doresc să participe la curs. Prima grupă s-a format la Liceul Andrei Mureșanu din Brașov, iar în perioada următoare mai urmează prezentări și formarea altor grupe. Îi felicit pe colegii mei din conducerea CJE Brașov și din liceele cu pricina! Știu că au muncit mult, că au depus efort, și iată că încep să apară rezultatele.”, a declarat Filip Năstase, președintele CJE Brașov.

Citeste și:  Forfotă mare în piețe cu doar câteva ore înainte de Paște! Brașovenii se grăbesc să-și completeze masa festivă

Asociația Brașovul Altfel are rolul de conector, fiind cei care au format echipa celor 3 organizații. Aportul lor efectiv a fost să discute cu conducerile liceelor, să prezinte acestora proiectul Shape Your Future și să obțină acordul acestora pentru a face o prezentare elevilor.

“În timp ce desfășuram proiectul Profesori Altfel, ediția 2023, am fost abordat de un prieten care mi-a spus că cei de la Profit Point au un program fain și dacă aș putea cumva să mă implic. M-am întâlnit cu ei și mi-a plăcut mult proiectul lor de educație financiară, “Shape your future”. I-am invitat alături de noi și pe tinerii de la Consiliul Județean al Elevilor din Brașov, iar, împreună, am stabilit, în aprilie 2023, să ducem acest proiect către cât mai mulți liceeni. Țînând cont că programul durează 3 luni, era târziu să îl începem în aprilie 2023, așa că ne-am organizat pentru anul școlar 2023-2024. În octombrie și noiembrie 2023 am contactat mai multe conduceri ale liceelor brașovene și din împrejurimi. Le-am prezentat proiectul Shape Your Future, iar unii au fost de acord să organizăm o prezentare elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. După ce am obținut acordul, au intervenit cei de la CJE și au organizat, împreună cu Profit Point, prezentările cu pricina. Iar ulterior se formează grupe în fiecare liceu și începe cursul în sine. Noi, la Brașovul Altfel, susținem și credem în educația tinerilor brașoveni, pentru că ei sunt cei care vor face cu adevărat un Brașov Altfel.”, a declarat Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel.

Citeste și:  Ora 14:13 / S‑a coborât Sfânta Lumină la Ierusalim

Foto. Freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.