Au început înscrierile la Universitatea Transilvania: Toate informațiile aici

Au început înscrierile la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania Braşov. Pentru anul universitar 2019 – 2020 sunt disponibile pentru admiterea la programele de licență – învățământ cu frecvență 6.215 locuri.

Din totalul numărului de locuri disponibile pentru studiile – învățământ cu frecvență, 2.885 de locuri sunt finanțate de la buget (dintre care 18 sunt pentru candidații de etnie rromă și 40 pentru absolvenții din mediul rural), iar 3.233 sunt cu taxă.

De asemenea Universitatea Transilvania din Brașov scoate la concurs 44 de locuri cu bursă și 24 fără bursă pentru românii de pretutindeni și 29 de locuri pentru cetățeni din țări terțe ale Uniunii Europene. Pentru programele de licență cu frecvență redusă şi învățământ la distanță sunt disponibile 475 de locuri, respectiv 885.

Citeste și:  A început o nouă campanie de dezinsecție în municipiul Brașov

Pentru admiterea la studii de masterat – învățământ cu frecvență, Universitatea Transilvania din Braşov pune la dispoziția candidaților 3.115 locuri, din care 1.350 sunt finanțate de la buget, iar restul, cu taxă. La masterat, forma de învățământ cu frecvență redusă sunt disponibile pentru anul universitar 2019- 2020, 175 de locuri.

Cât sunt taxele?

Taxele de înscriere au rămas aceleaşi ca şi anul trecut, respectiv 200 de lei, cu excepţia Medicinei, unde este 250 de lei înscrierea.

Taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2019-2020 sunt cuprinse între 3.500 de lei şi 6.000 de lei, cele mai mari taxe fiind la Medicină.

Citeste și:  26 septembrie - Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare

Înscrierile candidaților

Înscrierile la Universitatea Transilvania din Brașov încep de astăzi până pe 20 iulie, interval în care va avea loc înscrierea candidaților la toate programele de studii de licență, cu excepția olimpicilor şi a candidaților rromi pentru care perioada de înscriere este 15-17 iulie.

La Facultăţile de Medicină, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Drept înscrierile se fac doar online, în perioada 15-20 iulie.

Facultățile care impun examene de admitere

Toate facultățile cu excepția Facultății de Muzică, Facultății de Medicină și Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane își selectează studenții pe bază de dosar, în care contează media anilor de studii sau media anumitor discipline și media la Bacalaureat.

Citeste și:  Festivalul Monodramei Independente, începe săptămâna aceasta, la Brașov!

Pentru cele trei facultăți se dau examene sau probe teoretice și de aptitudini.

Acestea se vor desfășura în perioada 21-23 iulie se vor desfășura probele practice şi examenele pentru facultățile unde admiterea nu se face pe baza exclusiv pe baza rezultatelor de la examenul de bacalaureat.

În data de 24 iulie se vor anunța rezultatele primei etape a concursului de admitere sesiunea de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.