Au început plantările de toamnă în Parcul Dendrologic Kronstadt

Primii puieți din acest sezon au fost plantați în acest weekend. Ne-au fost alături doamnele din Clubul Soroptimist Internațional Brașov, care şi-au dorit să marcheze astfel, aniversarea a 100 de ani de la înființarea asociației din care fac parte.

De asemenea, elevi din clasa a XII-a ai Colegiului Național „Johannes Honterus” au plantat în Parcul Dendrologic Kronstadt un arbore, asta pentru a marca împlinirea a 479 de ani de la înființarea liceului de către Johannes Honterus, exact în 3 octombrie 1541 (școala atestată în documente pentru prima dată în anul 1388).

Noi le-am pus la dispoziție puieţii, uneltele, ceva muncă şi sfaturile specialiştilor noştri.Urmează şi alte plantări în Parcul Dendrologic Kronstadt, cu care vă vom ţine la curent.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Speciile principale pe care le vom planta în această toamnă sunt magnolia, tuia, pinul, frasinul, stejarul ienupărul, ulmul, castanul, teiul și unele tipuri de arbuști ornamentali.

O parte importantă din puieți sunt produși chiar în pepiniera proprie a Regiei, în cursul anului 2020. Parcul Dendrologic – Grădina Botanică este un proiect pe care Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. l-a conceput alături de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” și Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii „Transilvania” din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.