Au nevoie de 5.000 de euro să ne reprezinte la Salonul Internațional de Știință și Tehnologie pentru elevi din Dubai: Echipa RoDroids Brașov

Academia de Informatică Brașov și Fundația Comunitară Brașov invită comunitatea brașoveană să fie alături de echipa RoDroids formată din David Ignat, Dora Glavan și Paul Vartolomei, care a câștigat luna trecută LOCUL 1 la World Robotics Olympiad WRO 2021.

Elevii Academiei de Informatică Brașov se pregătesc pentru participarea la Salonul Internațional de Știință și Tehnologie pentru elevi MILSET din Dubai și au nevoie de sprijin pentru a acoperi cheltuielile cu deplasarea și participarea la acest eveniment de prestigiu, bugetul necesar fiind de 5.000 euro.

Elevii sunt beneficiarii proiectului INVENTRONICA, unul dintre cele 11 proiecte finanțate anul acesta de Fondul Științescu Brașov.

Fondul Științescu este un program național de finanțare pentru proiecte educaționale în domeniul STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) care stimulează curiozitatea și încurajează pasiunea în aceste domenii a copiilor şi tinerilor între 6 şi 18 ani.

În luna noiembrie, echipele Academiei de Informatică din cadrul Fondului Științescu Brașov: RoDroids – nivel liceu și RoboGeții – nivel gimnaziu au ocupat, locul 2 la categoria lor de vârstă la etapa națională a Concursului Național de Știință, Tehnologie și Inginerie pentru elevi ROSEF – https://www.facebook.com/cygnus.rosef/ , calificându-se astfel, fiecare, pentru unul dintre Saloanele Internaționale de Inovație pentru elevi.

Citeste și:  Traficul la frontieră în data de 09 mai 2024

Echipa RoDroids a primit invitație de participare la MILSET, Salonul Internațional de Știință și Tehnologie pentru elevi din Dubai.

În cadrul MILSET Expo-Sciences Asia 2022 vor fi prezentate proiecte pregătite de către 800 participanți din 30 de țări. Vârsta participanților este cuprinsă între 9 și 25 ani.

România este membru asociat MILSET prin Societatea Științifică Cygnus din Suceava, cea care a și organizat concursul ROSEF.

Proiectul lor, BattAiry, oferă o metodă de a stoca sub formă de aer comprimat energia în exces generată de sursele regenerabile, adaptând moderna tehnologie CAES pentru gospodării individuale.

În momentul de față cei 3 tineri care formează echipa RoDroids, David Ignat, Dora Glavan și Paul Vartolomei, care au ocupat LOCUL 1 la World Robotics Olympiad WRO 2021, își pregătesc pașapoartele și lucrează la îmbunătățirea proiectului câștigător de la WRO, așa cum au recomandat jurații concursului ROSEF. Împreună cu mentorul, au stabilit calendarul pentru următoarele 10-12 întâlniri de lucru pentru ca prototipul prezentat în Dubai să aibă șanse maxime în cadrul jurizării.

Citeste și:  S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare

Costurile estimate pentru participarea în Dubai sunt de 5.000 Euro pentru cei trei elevi și pentru mentorul echipei care îi va însoți, astfel: transport 1.400 Euro, cazare, masă și taxa de participare 2.600 Euro, materialele pentru upgradarea proiectului actual 1000 Euro.

Biletele de avion trebuie cumpărate cât mai curând pentru a beneficia de un preț bun și pentru a respecta dead-line-ul de 31 decembrie 2021, deoarece confirmarea participării la Salonul Internațional nu poate fi făcută decât cu dovada achiziționării acestora.

”Concursul WRO 2021 a reprezentat pentru mine nu doar o provocare pentru a-mi demonstra cunoștințele, ci și o oportunitate de a învăța lucruri noi și de a-mi cunoaște mai bine colegii minunați. În timpul „ședințelor” de lucru, care uneori ajungeau să ne ocupe toată ziua, treceam prin tot felul de provocări și emoții care nu pot fi descrise. Însă experiența pe care am avut-o în timpul concursului a fost fără precedent, egalată doar de emoțiile pe care le-am simțit după afișarea rezultatelor.” – Paul Vartolomei, membru al echipei RoDroids

”E o bucurie nespus de mare ca mentor când vezi cum semințele pe care le sădești în acești tineri, ajutându-i să-și descopere talentul și să-l șlefuiască, cresc odată cu munca și efortul depus de ei, și ajung să aducă roade și onoare nu numai nouă ca profesori, părinți sau susținători, dar și orașului și chiar țării.” – Mitel Ardelean, Mentorul echipei RoDroids

”Este o plăcere să poți vedea tineri pasionați, care sunt gata să lucreze și câte 12 ore pe zi pentru a-și putea pregăti cu excelență proiectul pentru competiție; din vacanța de vară au început să lucreze la el.” Răzvan Ardelean, Președintele Academiei de Informatică Brașov

Vă invităm să susțineți performanța și să îi ajutați pe membrii echipei RoDroids să participe la această competiție internațională.

Citeste și:  Aproape 6.800 de cetățeni ucraineni au primit permise de ședere temporară în Brașov de la începutul războiului

Puteți face o sponsorizare sau o donație direct în contul IBAN RO27CECEBV0130RON0908195, deschis la CEC Bank Brașov pe numele Fundația Partener Brașov, CIF 13170724.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.