Australia a învins Fiji, 39-21, la Cupa Mondială de rugby

Australia a debutat cu dreptul la Cupa Mondială de rugby, un succes cu 39-21 în faţa statului Fiji, într-un joc din Grupa D care a avut loc la Saporro. Diferenţa de scor a fost totuşi destul de mare raportat la ce probleme au avut Wallabies, potrivit Mediafax.

După numai 7 minute de joc, australienii s-au văzut conduşi cu 8-0 de o selecţionată care a pus foarte mult suflet în joc. Wallabies s-au lovit apoi de o apărare feroce şi nu a găsit spaţii pentru a sparge defensiva adversă, decât în două rânduri, când Hooper şi Hodge au realizat eseurile. Dar nu au fost niciodată la conducere în prima parte, din contră Fiji şi-a ţinut adversara permanent sub presiune: 14-12 la pauză. Actul secund a debut cu o gafă a Australiei, iar adversarii au culcat balonul în terenul de ţină pe un contraatac: 21-12. Rezultatul a devenit destul de stresant pentru o naţională care speră să câştige titlul mondial.

Fiji a depus însă un efort maxim pentru a fi peste Australia, iar fizic a început să cedeze în faţa pachetului de înaintare advers. Wallabies au preluat conducerea în minutul 61, după ce Latu a reuşit o încercare pentru 25-21, a doua consecutivă în meci. Din acel moment, jocul a curs într-o singură direcţie, spre terenul de ţintă al statului Fiji. Australia a mai realizat două eseuri şi a încheiat jocul şi cu bonus ofensiv. Diferenţa de 18 puncte, 39-21, s-a realizat în ultimele 20 de minute.

Australia a scăpat de o surpriză neplăcută, dar clar trebuie să-şi îmbunăţească jocul pentru a ajunge departe în Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.