Austria renunţă din luna august la obligativitatea privind izolarea persoanelor infectate cu Covid

Guvernul austriac a anunţat marţi că va renunţa în curând la obligativitatea privind plasarea în carantină a persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar dacă această ţară se confruntă în prezent cu un nou val de infectări, informează DPA, citat de Agerpres.

Potrivit noilor dispoziţii ale Guvernului austriac, care vor intra în vigoare pe 1 august, orice persoană care nu se simte bolnavă poate să îşi părăsească locuinţa după un rezultat pozitiv la un test COVID-19, însă va trebui totuşi să respecte anumite restricţii.

Printre acestea se află obligativitatea de purtare a unei măşti sanitare de tip FFP2, cu excepţia situaţiilor în care persoana infectată se află în aer liber şi la o distanţă de cel puţin doi metri faţă de alţi oameni. În plus, persoanele infectate cu SARS-CoV-2 nu vor avea acces în spitale, aziluri pentru vârstnici, unităţi pentru persoane cu handicap şi centre de sănătate.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Decizia a fost luată prin prisma consecinţelor psihologice şi sociale generate de pandemia de coronavirus, ajunsă în cel de-al treilea an al său.

Potrivit Agerpres, în Austria, incidenţa raportată la şapte zile a cazurilor de COVID-19 – aproximativ 900 de cazuri la 100.000 de locuitori în această săptămână – este mai mare decât cea din Germania. Un număr considerabil mai mare de pacienţi sunt trataţi în prezent în spitalele austriece prin comparaţie cu vara anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.