Autobuzele electrice au parcurs peste 300.000 de km pe străzile Brașovului

Contoarele în timp real afișate pe pagina de internet a companiei municipale  de transport, ratbv.ro, arătau astăzi 98.545 km parcurși cu autobuzele electrice care circulă deja în municipiu, și 214.305 km parcurși cu troleibuzele noi, adică peste 300.000 de kilometri în serviciul brașovenilor.

Reamintim că pe 25 mai 2020 au intrat în circulație primele două autobuze electrice și primele două troleibuze noi. În aceste trei luni și jumătate, mijloacele de transport electrice din Brașov (autobuze electrice și troleibuze noi) au redus poluarea din trafic, față de niște autobuze cu motoare cu ardere internă, cu peste 2.350 kilograme de oxid de carbon, cu peste 5.600 kilograme de oxizi de azot, cu peste 740 de kilograme de hidrocarburi și cu peste 110 kg de particule în suspensie. Numărul de kilometri, dar și cantitățile de poluanți pe care noile autobuze electrice și troleibuze RATBV nu le mai elimină în atmosfera Brașovului cresc în fiecare secundă de exploatare a noilor mijloace de transport. Puteți afla cifrele în timp real accesând  www.ratbv.ro.

Citeste și:  11 persoane reținute după percheziții DIICOT: Lideri și membri ai unor grupuri infracționale, printre care 4 funcționari

„Avem 26 de troleibuze Solaris care au fost deja livrate și puse în circulație, și am semnat 3 contracte pentru 60 de autobuze electrice SOR, dintre care 13 sunt deja livrate și introduse în circulație. Avem în derulare licitația pentru 25 de troleibuze și 10 autobuze electric-hibrid de 12m, și în cel mai scurt timp va fi relansată licitația pentru cele 12 autobuze electrice de 18 metri din contractul în parteneriat cu ministerul Dezvoltării. Conform contractelor de finanțare pe care le avem în derulare și a contractelor de livrare încheiate, anul viitor pe străzile din municipiu vor circula 51 de troleibuze noi, 72 de autobuze electrice și 10 hibrid, ceea ce înseamnă că aproape toată flota RATBV utilizată în municipiul Brașov va fi verde“, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Citeste și:  Aproape 588 de milioane de lei vor finanța 46 de noi proiecte de infrastructură. Peste peste 13 milioane de lei pentru comunele Șoarș și Șinca

În acest moment, în Brașov circulă autobuze electrice pe cinci trasee, respectiv liniile 15, 22, 23B, 34 și 36.

De asemenea, la Brașov au fost recepționate și puse în circulație 26 de troleibuze Solaris, complet electrice, care beneficiază, printre altele, de un sistem de propulsie pe baterii electrice pentru zonele în care nu pot fi captate la o rețea de contact. Acestea deservesc patru trasee, respectiv liniile 1, 2, 6 și 31.

Toate aceste mijloace de transport noi, 100% electrice și cu zero emisii de carbon, au fost achiziționate de Primăria Municipiului Brașov, prin intermediul unor finanțări nerambursabile de la Agenția Fondului de Mediu sau din fonduri europene, prin POR – Axa 4.1, cu sprijinul MDRAP, actualul Minister al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.