Autorităţile au decis suspendarea comerţului ambulant cu păsări

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară si pentru Siguranța Alimentelor a decis la finalul săptămânii trecute suspendarea la nivel național pentru o perioadă de 30 de zile, a organizării şi desfăşurării comerţului ambulant cu păsări, precum şi a altor activităţi de intermediere în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populaţiei. Măsura actuală vine după ce virusul gripei aviare a fost descoperit la păsările dintr-o exploataţie comercială din localitatea Ungheni, judeţul Mureş.

„La solicitarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în seara zilei de 7 mai 2021 s-a întrunit Comitetul Național pentru Situații de Urgență  – Centrul Național de Combatere a bolilor pentru adoptarea unor noi măsuri în contextul diagnosticării virusului gripei aviare la păsările dintr-o exploatație comercială de păsări din localitatea Ungheni, județul Mureș.”, se arată în comunicatul oficial.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

În urma ședinței au fost dispuse următoarele măsuri, care se aplică la nivel național, pentru o perioadă de 30 de zile:

  • Suspendarea organizării și desfășurării comerțului ambulant cu păsări;
  • Suspendarea activităților comerciale cu păsări vii, (de la puii de o zi până la păsările de reformă) pentru toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri, precum și a oricăror altor activități de intermediere în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populației.

Comercializarea va fi efectuată doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.