Autorităţile decid astăzi condiţiile pentru reluarea cursurilor de luni, când se încheie vacanţa

Azi aflăm condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni, când se încheie vacanţa forţată.

Aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, prezenţa fizică în unităţile de învătământ va fi strict condiţionată de rata de vaccinare a personalului, avându-se în vedere un prag de 60%.

Măsurile concrete trebuie decise de către specialiştii din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ulterior, trebuie completat ordinul comun semnat de către miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei, care vizează derularea cursurilor.  

Din păcate, doar 54% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar – de stat şi private – aveau, până vinerea trecută, rata de vaccinare mai mare de 60%. În restul unităţilor, prezenţa fizică va fi imposibilă, până când va fi atinsă rata de vaccinare.  

Citeste și:  Mâine vor fi distribuite către școli, noile teste de salivă ambalate în kituri individuale

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că, după semnarea ordinului comun, se vor convoca toate Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din ţară pentru a constata care este rata de vaccinare – dacă aceasta este sub 60%, cursurile e vor desfăşura online începând de luni. Dacă rata de vaccinare depăşeşte 60%, se poate reveni la prezenţa fizică.  

Chiar şi şcolile care îndeplinesc pragul minim de vaccinare vor avea, însă, posibilitatea de a cere ore online dacă consideră că nu pot asigura siguranţa sanitară din diferite motive

Foto: Arhiva  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.