Autorităţile din Bulgaria au ridicat toate restricţiile de intrare în ţară pentru cetăţenii români. La vamă NU va mai fi nevoie de prezentarea certificatului de vaccinare sau a testului negativ

Radio Bulgaria a citat, joi, un ordin al ministrului bulgar al Sănătății, Stoicio Kaţarov, potrivit căruia, începând din 27 mai, românii pot intra în Bulgaria fără să fie nevoiți să prezinte un test RT-PCR negativ, test antigen, certificat de vaccinare sau un document care să ateste că au trecut prin boală.

Totuşi, Guvernul de la Sofia a păstrat interdicția de intrare pentru cetățenii din alte țări, considerate de risc, cum ar fi India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldives, Brazilia și alte țări din Africa.

Interdicţia nu li se aplică, însă, cetăţenilor bulgari, rezidenţilor permanenţi sau deţinătorilor de permise de şedere pe termen lung şi nici membrilor lor de familie.  Aceștia din urmă vor fi obligaţi să intre zece zile în carantină după sosirea în Bulgaria, se menţionează în ordinul ministerial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.