Autorităţile se laudă că au rezolvat problemele legate de inundarea zonei de sub pasajul CFR de pe 13 Decembrie

Situaţia zonei inundabile de sub podul de cale ferată care traversează strada 13 Decembrie, între Cartierul Tractorul şi Făget este arhicunoscută de braşoveni. Primăria se laudă acum că a găsit soluția pentru remedierea acestui neajuns. Odată cu lucările de lărgire a străzii, 13 Decembrie , executate de edili, Compania Apa a intervenit pentru curățarea conductelor de canalizare care preiau atât canalizarea menajeră din zonă, cât și pe cea pluvială, și a racordat canalul la o conductă mai mare, care va face faţă unui debit mai mare de apă.

„Odată cu lucrările derulate de Primărie, pentru modernizarea zonei și amenajarea a încă două benzi de circulație, noi am lucrat la canalul menajer, pe care l-am curățat și l-am deblocat de toate lucrurile pe care unii le aruncă în canalizări și pe care nu am putut să le scoatem până acum. Aceste gunoaie obturau conducta și creau presiune apei, făcând ineficiente gurile de scurgere a apelor pluviale, mai ales în situațiile din ce în ce mai dese de ploi torențiale. Pe lângă faptul că am desfundat și curățat colectorul, în acest moment facem o lucrare de conectare a lui cu o conductă de debit foarte mare, care va prelua cantitățile de apă foarte mari atunci când va fi cazul. Joi am început lucrările de cuplare, iar în continuare vom monta și o nouă conductă de colectare a apelor pluviale la marginea de lângă bordură a străzii. Vom avea guri de scurgere atât lângă pilonii podului, cât și la rigolă. Acest fapt va asigura preluarea apelor în totalitate, așa cum am făcut și la giratoriul străzilor Mihai Viteazul cu Stadionului, unde de asemenea erau probleme mari la ploi torențiale. după cum s-a văzut, acestea au dispărut o dată cu devierea colectorului în pârâul Graft, care acum preia surplusul de debit”, a explicat Teodor Sava, directorul de exploatare al Companiei Apa.

Citeste și:  Începe un proiect de infrastructură care va deschide calea unei noi conectări rutiere între Braşov şi Sibiu! O alternativă la DN1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.