Autostrada care face legătura între Târgu Mureş şi Aeroportul Internaţional Transilvania va fi gata până la finele anului

Lucrările pentru construirea lotului de Autostradă dintre Târgu Mureş şi Ungheni au ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 70 %, recepţia secţiunii cu o lungime de 9 km. urmând să se facă până la sfârşitul anului, a anunţat, ministrul Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook. Contractul pentru execuţia lotului de autostradă dintre Târgu Mureş şi Ungheni a fost semnat în 2020 pentru 192 milioane lei iar lucrările au început anul trecut, în iulie cu termen contractual de finalizare 2022. Tronsonul are o lungime totală de 9 kilometri din care 4,5 autostradă şi 4,7 drum de legătură iar durata de execuţie este de 18 luni.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Constructorul din Austria avansează bine pe tronsonul de autostradă dintre municipiul Târgu Mureş şi Aeroportul Internaţional Transilvania, se lucrează la aşternerea stratului de uzură şi la cele 9 poduri şi pasaje : ,, Se lucrează bine pe autostrada care va face conexiunea dintre Tg. Mureș și aeroportul acestui oraș, ca dovadă că stadiul lucrărilor a ajuns acum la peste 70%.

Segmentul de aproximativ 10 km face parte din Autostrada Transilvania Tg. Mureș – Cluj Napoca – Oradea. Aici se fac lucrări pe toate fronturile:

-se așterne stratul final de uzură;

-se lucrează la finalizarea podurilor și pasajelor (sunt 9, în total);

-și la semi-nodul rutier de la Ungheni + cele 2 sensuri giratorii prin care proiectul se conectează la Municipiul Tg. Mureș.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Proiectul început în iulie 2020 va fi gata până la finalul anului – îmbucurător, înainte de termen.” a precizat ministrul Drulă.

Sursa Foto : Cătălin Drulă /Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.