Autostrada Ploiești – Brașov: 5 variante de traseu. Fiecare costă mai mult de 10 miliarde de euro! / Traseul autostrăzii a intrat în consultare publică

Autostrada Ploiești-Brașov va costa peste 10 miliarde de euro în oricare dintre cele cinci variante de traseu publicate de Compania Națională de Drumuri. Aceasta va fi una dintre cele patru șosele de mare viteză din țara noastră, care ar trebui să traverseze munții, transmite Radio România Actualități.

Sunt cinci variante de traseu, cu o lungime totală între 109 și 113 kilometri, fiecare cu un cost uriaș de aproximativ 11 miliarde de euro, adică de două ori bugetul din fonduri europene pentru transport 2021-2027.

Potrivit agenției de presă Rador, la aproape doi ani de la semnarea contractului pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic, firma de proiectare a predat cinci variante de traseu care menționează dificultățile proiectului: foarte multe zone naturale protejate, interferența cu DN 1 Valea Prahovei și cu magistrala CFR Ploiești – Brașov, numeroase demolări de case, interferența cu terenurile Ministerului Apărării sau cu monumentul istoric Castelul Cantacuzino de la Bușteni.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Traseul autostrăzii Ploiești –Brașov intră în consultare publică!

Vineri, 13.01.2023, CNAIR a inițiat consultarea publică privind traseul autostrăzii Ploiești –Brașov.

Toți cei interesați sunt invitati să completeze un formular aici și să consulte documentația aferentă acestui proiect ce se regăsește la link-ul https://cloud.andnet.ro/index.php/s/XBkH9dJBQ8qtbCd, pe site-ul dedicat autostrăzii Ploiești-Brașov. Formularul va fi accesibil până la data de 01.02.2023, ora 23:59.

Procesul de consultare publică reprezintă un element necesar în implementarea acestui proiect de infrastructură ce înglobează multiple beneficii pentru comunitățile locale și regionale, precum și dezvoltarea economiei naționale. 

Autostrada Ploiești Brașov va reduce timpii de călătorie în regiune, sporind gradul de siguranță rutieră și degrevând orașele Ploiești, Câmpina, Comarnic, Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal și Brașov precum și comunitățile învecinate de congestiile de trafic.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.