Autovehiculele Salvamont şi Salvaspeo pot utiliza semnale speciale de avertizare luminoase

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care dă dreptul autovehiculelor Salvamont şi Salvaspeo să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, scrie news.ro.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 32 alin. (2) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul includerii autovehiculelor aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

Proiectul de lege a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor în data de 7 decembrie.

Citeste și:  Stand Up Comedy ,,NIȘTE OAMENI”, la Centrul Cultural Reduta din Brașov | 6 februarie 2023

”Salvamont România a salvat 65.000 de vieţi în ultimii 10 ani. Cunosc din experienţa directă, de fost cadru Salvaspeo, dificultăţile cu care se confruntă în trafic salvatorii montani. Prin votul de astăzi, prin care permitem autovehiculelor Salvamont şi Salvaspeo să utilizeze semnalele speciale de avertizare luminoasă, îi ajutăm de fapt pe românii ale căror vieţi sunt în pericol pe munte”, declara atunci deputatul USR Viorel Băltăreţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.