AVERTISMENT de la poliție pentru ROMÂNII care au conturi pe Tinder

Poliția Română a postat un mesaj pe pagina de Facebook a instituției, în care avertizează tinerii despre pericolele care există pe rețelele sociale, în acest caz fiind vorba de Tinder.

„Pe lângă boți, în spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai.

Deși o să ai impresia că vorbești cu persoana din profil, de fapt îți este rulat un video gata înregistrat prin intermediul căruia răufăcătorii încearcă să te înregistreze în ipostaze compromițătoare, pentru ca mai apoi să te șantajeze cu publicarea înregistrării, dacă nu le oferi bani”, mai precizează Poliția Română, într-o postare pe Facebook.

Citeste și:  Biserica Ortodoxă Română nu este indiferentă față de prezentul și viitorul României, ci apără și promovează în societate valorile credinței creștine și ale democrației europene

Mesajul integral al Poliției Române:

„Ești pe Tinder?

Nu ne întreba de unde știm…nu știm (chiar tot) ce ai făcut astă vară și ce aplicații ai prin telefon, dar câteva sfaturi îți putem da.

Dacă aștepți replica magică la care nu primești ,,seen”…citește în continuare.

Să începem cu ce e mai important: siguranța. Siguranța online.

Ai auzit de boți?

Botii sunt conturi false, care intra în vorbă cu tine și te îndeamnă să accesezi anumite linkuri prin care ți se fură datele, îți sunt livrați viruși sau ești supus unei alte forme de atac informatic. Ar trebui să ți se aprindă un beculeț atunci când ești contactat de pe un profil cu fotografii atrăgătoare și primești cereri de a accesa linkuri.

Citeste și:  Iohannis a declasificat documentele prezentate în ședința CSAT. TikTok a recunoscut că a încasat 381.000 de dolari în campania lui Georgescu

Pe lângă boți, în spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai.

Deși o să ai impresia că vorbești cu persoana din profil, de fapt îți este rulat un video gata înregistrat prin intermediul căruia răufăcătorii încearcă să te înregistreze în ipostaze compromițătoare, pentru ca mai apoi să te șantajeze cu publicarea înregistrării, dacă nu le oferi bani.

Cât despre replica magică: fii tu însuți:)…și între timp ieși din casă și încearcă să devii cea mai bună versiune a ta.

Citeste și:  Autobuzul lui Moș Crăciun, din nou pe străzile Brașovului din 6 și până în 29 decembrie

PS: Octombrie este Luna Europeană a Securității Cibernetice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.