Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia unei studente din orfelinatul Hărman

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia unei studente, aflate în evidenţa orfelinatului Hărman, care nu ar beneficia întotdeauna de serviciile necesare asigurării unui trai decent
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia unei studente, aflate în evidenţa orfelinatului din Hărman, judeţul Braşov, care nu ar beneficia întotdeauna de serviciile necesare asigurării unui trai decent. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 32 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la învăţătură şi protecţia copiilor şi a tinerilor.
Pe pagina de Facebook a Asociaţiei pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM Braşov), organizaţie neguvernamentală, a fost publicat, în 14 ianuarie 2019, un articol din care reies următoarele:
„O tânără care urmează cursurile facultăţii de medicină veterinară din Iaşi (I.M.G), aflată în evidenţa orfelinatului din Hărman condus de Milena Popa, mănâncă, se îmbracă, şi se spală, doar când pofteşte şefa! Standardul minim de cost pentru această tânără este de aproximativ 7300 lei/an (conform anexei 1 pct 3 din HG 978/2015). Acest standard se compune din următoarele sume:

  • 6.059 lei/an alocatie hrană (16,60 lei/zi x 365 zile) (conform art. 129 alin. 1 din Legea 272/2004),
  • 844 lei/an drepturi îmbrăcăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite, transport (conform art. 129 alin. 1 din Legea 272/2004),
  • 336 lei/an bani ptr nevoi personale (28 lei/lună x 12 luni) (conform art. 129 alin. 1 din Legea 272/2004)
Citeste și:  Mitropolitul Andrei Şaguna, un cărturar cu viaţă sfântă

Ce a primit tânăra studenta în perioada septembrie -decembrie 2018 de la Protecţia Copilului Braşov? NIMIC sau aproape nimic! Ce se întâmplă cu aceste sume bugetate pentru fiecare tânăr în parte, dar care nu ajung la aceştia? Cine este responsabil, şi ce măsuri trebuie luate? Cum de este posibil aşa ceva?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.