Azi încep cursurile de pregătire pentru bacalaureat, la Universitatea Transilvania din Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov organizează și în acest an cursuri gratuite de pregătire din tematica pentru bacalaureat. La aceste cursuri pot participa atât elevii din clasele a XI-a și a XII-a, cât și orice altă persoană care dorește să susțină examen de bacalaureat în acest an.

Activitățile de pregătire sunt susținute de cadrele didactice ale Universității Transilvania din Brașov și se organizează la 3 materii: limba și literatura română, matematică și informatică.

În acest an activitățile de pregătire se vor desfășura hibrid: cu prezență fizică la cursurile de limba și literatura română și online la matematică și informatică.

Pentru limba și literatura română cursurile se vor desfășura în format fizic în corpul T al Universității Transilvania din Brașov, Aula Nicolae Titulescu,  B-dul Eroilor nr. 25, începând cu data de 25.03.2022.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Pentru matematică și informatică cursurile se vor desfășura în format on-line și vor fi disponibile pe platforma edu.unitbv.ro, conform programării, începând cu data de 02.03.2022 (matematică) si 03.03.2022 (informatică)

Participarea la toate aceste activități de pregătire este gratuită. Cursanții își pot alege modulele la care participă în funcție de propriile opțiuni.

Atât informațiile privind platforma și conectarea pentru cursurile desfășurate online, dar și programul complet al activităților, sunt afișate pe site-ul admitere.unitbv.ro, la secțiunea „pregătire bacalaureat” (https://admitere.unitbv.ro/pregatire-bacalaureat.html).

Cursurile de matematică abordează noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, iar cele de informatică cuprind noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

La limba şi literatura română cursurile urmăresc să îi învețe pe cursanți cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la limba şi literatura română sunt axate şi pe înțelegerea articulată și descrierea în concepte clare a operelor marilor clasici, poeților canonici şi prozatorilor interbelici.

Sunt deja mai bine de 10 ani în care la Universitatea Transilvania din Brașov se organizează gratuit cursuri de pregătire pentru bacalaureat, susținute de cadre didactice universitare.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.