Bacalaureat 2021: Absolvenții de clasa a XII-a susțin cel de-al treilea examen, cel la alegere – a profilului și specializării



Absolvenții de liceu susțin astăzi, 30 iunie, în cadrul examenului de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării. În funcție de profil, elevii au optat pentru una din următoarele discipline: geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie, filosofie, fizică, chimie, biologie, informatică.


Examenul de Bacalaureat 2021 a început luni, 28 iunie, cu proba la limba și literatura română, și a continuat marți cu proba la matematică sau istorie, în funcție de profilul urmat de cei aproximativ 130.000 de absolvenți de liceu înscriși la această sesiune. Miercuri, absolvenții de clasa a XII-a susțin cel de-al treilea examen, cel la alegere – a profilului și specializării.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a examenului, candidații intră în centrele de examen între orele 7.30 și 8.30 și au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu materiale ajutătoare, precum culegeri, manuale, notiţe, însemnări, telefoane, alte mijloace electronice de calcul sau cu geanta ori ghiozdanul.


Sesiunea din iunie a examenului de Bacalaureat va continua, pe 1 iulie, cu proba la limba și literatura maternă. Primele rezultate se vor afișa luni, 5 iulie. În aceeași zi, elevii pot depune contestații, între orele 12.00 și 18.00. Potrivit calendar Bac 2021, contestațiile vor fi rezolvate între 6 și 9 iulie. Absolvenții de liceu vor afla rezultatele finale ale Bacalaureatului pe 9 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.