Banca Mondială estimează o creştere de 2,9% a economiei româneşti în acest an

Economia românească ar urma să înregistreze în acest an o creştere de 2,9%, a indicat marţi Banca Mondială, în raportul „Perspective Economice Globale” (Global Economic Prospects), notează agenția națională de presă Agerpres.

Estimările sunt mai bune faţă de cele avansate în luna aprilie, într-un alt raport, când instituţia financiară internaţională arăta că România va consemna un avans modest de 1,9% în acest an.

Faţă de ediţia din ianuarie a raportului Global Economic Prospects, estimările BM sunt în scădere semnificativă în condiţiile în care, la momentul respectiv, organizaţia anticipa un avans de 4,3%.

Pentru 2023, Banca Mondială prognozează o expansiune de 3,7% a PIB-ului României, faţă de un avans de 3,8% previzionat în ianuarie, iar pentru 2024 o creştere de 3,9%.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

În regiunea Europa şi Asia Centrală, în care este inclusă şi România, Banca Mondială prognozează o scădere a economiei de 2,9% anul acesta, şi o creştere de 1,5% anul viitor, în timp ce economia mondială ar urma să înregistreze un avans de 2,9% în 2022. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.