Banca Naţională a României va lansa o MONEDĂ DIN ARGINT. Ce valoare va avea

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, pe 17 februarie, o monedă din argint cu tema „100 de ani de la înfiinţarea Operei Române din Cluj”, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis, joi.

Valoarea nominală va fi de 10 lei. Moneda va avea un diametru de 37 mm, o greutate de 31,103 grame şi o formă rotundă cu cant zimţat.

Aversul monedei prezintă imaginea clădirii Operei Române din Cluj, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul „2019”.

Reversul monedei prezintă imaginea sălii de spectacole a Operei Române din Cluj, inscripţia în arc de cerc „OPERA ROMANA DIN CLUJ” şi anul înfiinţării acesteia ,,1919″.

Citeste și:  Aproape 2.400 de intervenții și peste 9.500 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, fără TVA, pentru moneda din argint şi broşura de prezentare este de 395 lei.

Aceste monede au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.