Banca Românească suplimentează cu 60% plafonul de garantare pentru Programul Noua Casă

Banca Românească a obţinut alocarea unui plafon de garantare suplimentar aferent Programului guvernamental „Noua Casă”, majorarea cu 60% a plafonului permiţând creşterea volumului de finanţări şi, implicit, a numărului de beneficiari, a anunţat joi banca.

Banca Românească oferă în prezent credite „Noua Casă” la o rată a dobânzii de 4,71% şi o marjă fixă de 2%, fără comision de analiză dosar sau de rambursare anticipată, banca percepând doar un comision lunar de gestiune al garanţiei datorat FNGCIMM, de 0,0334% din soldul garanţiei. Nivelul DAE este de 4,5% (pentru un credit de 225.000 de lei, acordat pe o perioadă de 30 de ani).

Pentru creditele „Noua Casă”, se solicită un avans minim de 5% din preţul de achiziţie pentru toate categoriile de locuinţe, în cazul în care preţul este de maximum 70.000 euro, echivalent lei, respectiv de 15% din preţul de achiziţie al locuinţelor noi, în cazul în care preţul este cuprins între 70.001 euro şi 140.000 de euro, echivalent lei.

Citeste și:  A cincea ediție din 2024, de titluri de stat TEZAUR are dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

Solicitanţii care vor contracta un credit „Noua Casă” de la Banca Românească până la finalul lui 2020 beneficiază şi de bonusuri oferite de retailerul electro-IT Flanco şi compania de asigurări EximAsig: voucher cadou de până la 1.000 de lei de la Flanco (în funcţie de suma totală a cumpărăturilor făcute de semnatarul contractului de credit în magazinele Flanco) şi 15% reducere la asigurarea facultativă a locuinţei oferită de compania de asigurări EximAsig.

Banca Românească are o reţea teritorială de aproape 100 de sucursale şi agenţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.