Bărbat din Codlea, reținut, după ce a lovit un pieton pe zebră și a fugit

Lucrători din cadrul Poliției Municipiului Codlea au reținut pentru  24 de ore un bărbat în vărstă de 35 ani din municipiul Codlea, jud. Brașov.

În fapt, la data de 11 septembrie 2019, în jurul orei 17,45, polițiștii au fost sesizați prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că pe str. Munțișor din mun. Codlea, conducătorul unui autoturism nu a acordat prioritate de trecere unui pieton și l-a acroșat.

Conducătorul auto nu a oprit la fața locului, continuându-și deplasarea către localitatea Vulcan, fiind depistat ulterior de polițiști în timp ce se afla pe str. Venus din municipiul Codlea.

Cu ocazia verificărilor efectuate, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, iar la testarea din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.71 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Bărbatul a fost reținut pentru  24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.