„Bărbierul din Sevilla”, astăzi, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 27 mai 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, brașovenii sunt aștepteptați să se delecteze cu capodopera rossiniană „Bărbierul din Sevilla”, pe drept cuvânt supranumită „opera bufă a tuturor operelor bufe”!

Strălucirea partiturii muzicale, situațiile de un comic irezistibil, personajele extrem de iubite de public fac întotdeauna din reprezentația acestei lucrări un succes. Libretul realizat de Cesare Sterbini urmărește îndeaproape parcursul comediei, cu același titlu, scrise de dramaturgul Pierre Caron de Beaumarchais. Premiera mondială a operei compuse de Rossini, care, alături de titlurile „Carmen” și „La traviata” avea să devină de o imensă popularitate, a văzut lumina rampei la Teatro Argentina din Roma, în anul 1816. Pe atunci a fost reprezentată cu titlul „Almaviva sau Precauția inutilă”. Această capodoperă a fost compusă de Rossini în numai trei săptămâni! În ciuda acestui fapt, poate că în nici o altă operă rossiniană teatrul și muzica nu coexistă atât de potrivit, interpretarea trebuind să se supună actoriei și vocalității deopotrivă. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare.

Citeste și:  Cod galben de ploi și vijelii valabil până la ora 23:00. Maxima zilei la Brașov atinge 24°

În distribuție îi regăsim pe artiștii Operei Brașov: Figaro – Adrian Mărcan, Rosina – Asineta Răducan, Contele Almaviva – Liviu Iftene, Don Bartolo – Marian Rește, Don Basilio – Dan Popescu, Berta – Sonia Hazarian, Fiorello/Sergentul – Dmytro Rusyniak (debut), Notarul – Emil Dumbravă, Ambrogio – Cristian Dicu. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coordonator spectacol: Iulian Sandu. Regie scenă: Dan Antipa.

     • Spectacolul durează două ore și 40 de minute și are o pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Duminică, 28 mai 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, vă invităm la spectacolul de balet „Visul lui Don Quijote”, pe muzică de Ludwig Minkus, susținut de copiii participanți la Ora de balet, cursul inițiat de Opera Brașov în această stagiune, sub îndrumarea solistei de balet Iulia Coșeriu. Invitați în acest spectacol vor fi Ioan-Dorin Coșeriu – Don Quijote și Ariana Marcu, Teodor Pătrașcu – Servitorii lui Don Quijote. Coordonator spectacol: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Dan Antipa

Citeste și:  Tururi ghidate, spectacole aviatice, concerte și multe surprize, sâmbătă și duminică, la "Zilele Porților Deschise" la Aeroportul din Brașov

„La începutul acestei stagiuni a Operei Brașov, a debutat și Ora de balet, cu sold-out din prima zi, la grupa de vârstă 6 – 9 ani. Când am propus acest proiect, nu m-am gândit că, după un stagiu, am putea realiza un concept de spectacol și iată că suntem la câteva zile distanță de  a dansa pe scena Operei Brașov! Ideea de a realiza un spectacol a pornit de la entuziasmul și talentul cu care fetițele se transformă în «balerine» la fiecare curs. «Visul lui Don Quijote» este visul lor de a fi pe scenă, visul lor de a crea personaje dansând. Baletul clasic este perceput, în general, de public, ca fiind o artă a mișcării veche la fel ca Don Quijote, cavalerul vremurilor trecute. Noi încercăm prin acest spectacol să facem din clasic ceva atrăgător și actual. Muzica lui Ludwig Minkus ne ajută să aducem prin dans și multă veselie, dar și mult romantism”, adirmă Iulia Coșeriu, îndrumătoarea Orei de balet.

Citeste și:  Peste 20 de artiști vor face show la We Love Music Festival 2023

• Spectacolul durează o oră și nu are pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Biletele pentru repetiția generală se pot achiziționa atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea evenimentului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Eveniment desfășurat cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.