Bazinul Olimpic din Braşov, gazda Campionatului Național de natație, în acest week-end

Aproape 500 de sportivi vor participa, în acest week-end, la Campionatele Naţionale de nataţie copii 10-11 ani, care se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv, la Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan” din Braşov. Competiţia care este organizată de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov şi Clubul Corona Braşov, adună sportivi de la peste 70 de cluburi din ţară.

Întrecerile se vor desfăşura de vineri pînă duminică la Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan” după următorul program: vineri a avut loc deschiderea oficială iar apoi urmează reunirea de seară. Sâmbătă vor fi două reuniuni, de la ora 10.00 şi 17.00, urmînd ca duminică, în ultima zi să fie doar o singură reuniune, tot de la ora 10.00.

Citeste și:  România, învinsă de Germania cu 24-22, la Campionatul Mondial de Handbal feminin

Preşedintele secţiei de nataţie de la clubului Corona, Toro Tamaş a declarat că este încântat că Braşovul organizează pentru al patrulea an Naţionalele de copii la Braşov şi are încredere că şi în acest an se va vorbi în termeni laudativi despre felul în care s-a desfăşurat competiţia. „Este un motiv de bucurie şi mândrie ca Naţionalele de copii să se desfăşoare a patra oară la Braşov, iar preşedintele federaţiei Camelia Potec a fost de fiecare dată mulţumită de organizare şi tot ce s-a întâmplat aici. Am încredere că în acest an competiţia va fi organizată foarte bine iar un lucru extrem de important este că la actuala ediţie condiţiile sunt şi mai bune, pentru că, de curând, la bazinul olimpic s-au făcut investiţii foarte mari”.

Citeste și:  Link malițios distribuit prin Facebook Messenger

În noua dotare a bazinului intră blocstarturi cu sesizare a startului fals, care asigură pornirea cronometrului exact în momentul în care sportivul s-a desprins de blocstart, cu o precizie de miime de secundă, și elimină astfel orice întârziere sau avantaj. Totodată, pentru probele de înot cu spatele, bazinul a fost dotat cu dispozitive speciale de îmbunătățire a startului, care asigură sportivului eficiență, favorizând timpi mai buni pentru fiecare înotător în proba respectivă. Aceste dispozitive (pentru startul în probele de înot cu spatele) au fost introduse de FINA în urmă cu doar trei ani în dotarea obligatorie a bazinelor pentru competiții internaționale și olimpice. Touchpadurile electronice completează precizia măsurării timpilor intermediari (după fiecare lungime de bazin) sau la finalul cursei, tot cu precizie de miime de secundă. Tot pentru start a fost achiziționată și montată o instalație cu microfon pentru startul verbal, cu difuzor pe fiecare blocstart și cu posibilitate de afișare a startului pentru sportivii cu deficiențe auditive. Instalația oferă totodată arbitrilor posibilitatea de a opri proba în cazul unor erori de start, prin simpla apăsare a unui buton.

Citeste și:  Transhumanţa a devenit parte a patrimoniului imaterial UNESCO

Investiția în noile dotări ale Bazinului Olimpic a fost de aproximativ 400.000 de euro, din bugetul local al Municipiului Brașov.

3 thoughts on “Bazinul Olimpic din Braşov, gazda Campionatului Național de natație, în acest week-end

 1. In weekend-ul acesta se desfășoară concursul național de înot (10-11 ani) la noi în Brașov. Peste 800 de spectatori din toată tara, au venit la Bazinul olimpic din Brașov și au privit imensa tabela electronica nefuncționala cu care v-ați lăudat și care a costat enorm.. . Bravooo voua, v-ați făcut încă o dată de ras!!!! Rușine hoților! ,, Investițiile” de zeci de mii de euro miros urat!!!!!Oare nu sesizează nimeni hoția asta?

  1. Multumim pentru sesizare. Vom verifica si daca cele relatate se confirma, vom realiza un material informativ pe baza datelor furnizate. Va multumim!

   1. Mulțumesc pentru raspuns, verificați va rog și problemele cu programul impus de cei de la conducere în favoarea unui singur club, respectiv Corona. Toți copiii, și nu sunt putini, care nu aparțin acestui club, se pot antrena de la orele 13:00 la 17 :00 sau de la 8:00 la la 10:00.Ganditi-va ca acești copiii vin direct de la școală sa se antreneze în acest interval orar impus, se antrenează într-un acvariu, pe când cei mai sus menționați, care sunt max. 40….au toate beneficiile dar nu au și rezultatele celor ce sunt chinuiți.
    Am făcut diferite adrese și la primărie, și la conducerea bazinului și ni s-a spus ca ori ne afiliem clubului mai sus menționat, ori ne incadram în program, deoarece aceștia sunt prioritari.
    Igienizarea acestui basin se face anual în iunie, se închide bazinul câte o lună, când toți copiii sunt în vacanta…. aceasta igienizare se poate face foarte simplu în septembrie, când se încep școlile.
    Mulțumim, și speram sa analizati aceste nereguli care afectează majoritatea brașovenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.