Bibliotecă sătească, deschisă la Dăișoara, județul Brașov

În primăvara acestui an au început la Dăișora, județul Brașov, demersurile pentru înființarea unei biblioteci sătești. Inițiativa a aparținut tânărului Florin Bucuțea, sprijinit de Robert Pumnea și de mai mulți oameni inimoși, iar în câteva luni spațiul de la etajul I al Căminului Cultural din sat a fost transformat într-o frumoasă bibliotecă. Tot atunci avea să fie lansată Campania „Donează o carte-un elev să aibă parte” prin care instituții și persoane din județul Brașov și alte județe au donat cărți pentru biblioteca sătească din Dăișoara

Deschiderea bibliotecii a avut loc duminică, 6 octombrie, în prezența autorităților locale și a mai multor invitați, între care protopopul de Rupea, Mircea Comșa și a altor preoți care au oficiat o slujbă de binecuvântare împreună cu parohul de la Dăișoara, părintele Dragoș Drobițoiu. Evenimentul a fost înfrumusețat prin momentele muzicale susținute de Grupul vocal „Anatoly” din Brașov, de artista Christine Razec de la Opera din Cluj-Napoca, acompaniată la pian de Cătălina Radu și de Cvartetul „Kroner”.

În cadrul evenimentului a fost lansat albumul „Dăișoara-Tradiții locale” și s-a vernisat expoziția de fotografie etnografică „Dăișoara 100” dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea ansamblului de dansuri populare din satul brașovean.

Sursa: Mitropolia Ardealului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.