Biden şi Iohannis vor sărbători, la Washington, 20 de ani de când România este membră a NATO

Preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte marţi la Casa Albă cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi lideri vor sărbători 20 de ani de când România este membră a NATO, a anunţat luni secretarul de presă Karine Jean-Pierre, potrivit agenției de presă Agerpres.

Potrivit sursei citate, preşedintele Biden îi va mulţumi preşedintelui Iohannis pentru că a găzduit militari americani în România şi va recunoaşte numeroasele contribuţii pe care România, un aliat ferm al NATO, le-a adus la securitatea pe flancul estic al Alianţei, în special în regiunea Mării Negre.

Liderii vor sublinia sprijinul lor continuu pentru Ucraina, care continuă să se apere împotriva agresiunii Rusiei. De asemenea, vor discuta despre numeroasele domenii în care România şi Statele Unite colaborează, printre care energia, cooperarea economică şi valorile democratice comune.

Citeste și:  Noile containere anti-urs: O soluție inovatoare pentru protecția împotriva ursului

Klaus Iohannis va primi pe 8 mai, în cadrul unei ceremonii la Washington, Distinguished International Leadership Award acordat de Consiliul Atlantic pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european, mai scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.