Bikeathon – Cursa faptelor bune revine în septembrie, la Făgăraș. Înscrieri până în 17 mai 2022!

Bikeathon se va organiza pentru al 9-lea an consecutiv, la Făgăraș. Competiția caritabilă de ciclism va avea loc pe 24 și 25 septembrie 2022. Acesta este principalul eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Înscrierile proiectelor pentru finanțare la Bikeathon durează până pe 17 mai.

Mecanismul pentru strângerea de fonduri propus de Bikeathon Țara Făgărașului este dezvoltat în jurul unui concurs de ciclism, deschis persoanelor fizice, companiilor și organizațiilor.

„Prin Bikeathon Țara Făgărașului sprijinim spiritul de inițiativă al comunității, susținem cauzele în care credem și combinăm bucuria de a face fapte bune cu beneficiile sportului în natură, spun organizatorii.

Citeste și:  7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei

Cine poate propune proiecte pentru finanțare în cadrul Bikeathon?

Orice organizație din Țara Făgărașului sau grup local de inițiativă pot înscrie proiecte pentru finanțare în cadrul Bikeathon. Procedura de selecție presupune transmiterea unei propuneri de proiect, evaluarea acesteia de către un juriu și selectarea celor mai bune proiecte în vederea finanțării acestora. Campania de strângere de fonduri pentru fiecare proiect înscris la Bikeathon este un efort colaborativ între organizația / grupul de inițiativă care propune proiectul și Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Principalele surse de finanțare pentru proiectele înscrise sunt:

1. taxele de participare achitate de bicicliștii înscriși în concurs – 50% din taxa de înscriere a bicicliștilor revine cauzei alese iar 50% va reveni organizatorului pentru acoperirea unei părți din costurile de organizare a evenimentului;

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

2. donațiile susținătorilor – nu toată lumea trebuie să pedaleze pentru a face o faptă bună la Bikeathon; proiectele înscrise pot fi finanțate și prin donații directe prin platforma Bikeathon, fără ca acestea să implice participarea donatorului în concursul de ciclism. 95% din susținere revine cauzei alese iar 5% din fondurile de susținere atrase de fiecare proiect în cadrul evenimentului revine organizatorului pentru acoperirea unei părţi din costurile de organizare a evenimentului.

Propunerile de proiecte sunt transmise online către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, prin intermediul platformei Bikeathon. Înainte de a înscrie o propunere de proiect, vă rugăm să consultați Regulamentul proiectelor.

CALENDARUL BIKEATHON ȚARA FĂGĂRAȘULUI 2022: 

  • Înscrierea proiectelor: 11 aprilie – 17 mai 2022 
  • Înscriere voluntari: 2 mai – 31 mai 2022 
  • Înscriere ambasadori: 1 iunie – 30 iunie 2022 
  • Anunț proiecte câștigătoare: 1 iunie 2022 
  • Înscriere bicicliști: 6 iunie – 23 septembrie 2022 
Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Înscriere susținători: 6 iunie – 14 octombrie 2022 

Din 2014, prin Bikeathon s-au strâns 666,388 lei pentru 90 de proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.