Binecuvântare pentru comunitatea din Budila, judeţul Braşov

Biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Budila, judeţul Braşov, a fost resfinţită duminică de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Locaşul de cult ridicat la Budila în perioada 1941-1946 a fost renovat în ultimii ani, iar Sfânta Masă a fost refăcută recent. Ierarhul a târnosit locaşul de cult la exterior cu Sfântul şi Marele Mir şi cu apă sfinţită, iar în Sfântul Altar a sfinţit şi înveşmântat noua Sfântă Masă, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

După slujba de sfinţire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte stareţul Mănăstirii „Sfântul Dimitrie” din Sighişoara, judeţul Mureş, arhimandritul Ghelasie Ţepeş, protopopul de Săcele, Sorin Şerban, parohul Daniel Săraru şi alţi slujitori ai sfintelor altare. Credincioşii din Budila au participat în număr mare atât la slujba de sfinţire cât şi la Sfânta Liturghie, iar la final au ascultat un cuvânt de binecuvântare al IPS Mitropolit Laurenţiu.

Citeste și:  Salvamont Brașov obține Certificarea ISO 9001:2015, demonstrând excelență în Managementul calității și dedicație pentru siguranța montană

„Biserica dumneavoastră a redevenit un locaş sfânt şi sfinţitor. Avem nevoie de biserică pentru că ea este Casa Domnului şi ştim ce rol are aceasta. Ea se deosebeşte nu doar ca arhitectură şi frumuseţe de casele noastre, pe care noi le-am împodobit cum am putut şi cum am crezut. Casa noastră este sfinţită şi legată de biserică prin icoanele din ea. O casă fără icoane este ca un cămin cultural, este un simplu adăpost. Sfinţii Părinţi vorbesc de sfinţenia casei, legată de sfinţenia bisericii şi ei ne îndeamnă să ne rugăm în casa noastră pentru că este legată de acest locaş sfânt şi sfinţitor”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, mâine, 24 aprilie

Distincţii şi acte de cinstire

Preotul paroh Daniel Săraru a fost hirotesit iconom stavrofor în semn de apreciere a întregii activităţi pastorale şi administrative de până acum în comunitatea din Budila. De asemenea, unul dintre binefăcătorii bisericii, arhimandritul Ghelasie Ţepeş, a primit distincţia „Crucea şaguniană pentru clerici”. Adunarea parohială, Consiliul parohial şi mai mulţi binefăcători au primit acte de cinstire din partea ierarhului.

Părintele Daniel Săraru a mulţumit ierarhului, preoţilor prezenţi şi tuturor credincioşilor care au sprijinit lucrările din ultimii ani.

Credincioşii au avut posibilitatea să intrea în Sfântul Altar pentru a se închina şi a cinsti racla în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adusă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.